♦ Salariul mediu net a crescut cu 13,8% în august 2024 faţă de aceeaşi lună din 2023, depăşind rata inflaţiei care a fost de 5,1% în august (4,6% în septembrie) 

♦ „Creşterile salariale care au depăşit 10% în acest an nu sunt surprinzătoare, iar tendinţa s-ar putea menţine şi în lunile următoare”  

♦ Sectorul IT continuă să fie cel mai bine plătit din economia locală, cu un salariu mediu net de 11.204 lei pe lună.

Ramona Cornea: Salariul mediu net pe economie a ajuns la 5.160 de lei în luna august a acestui an, în scădere cu 1,6% faţă de iulie 2024 şi în creştere cu 13,8% faţă de august 2023, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

În august, rata anuală a inflaţiei a fost de 5,1%, în scădere de la 5,4% în iulie, iar în septembrie, statisticile INS arată că aceasta a scăzut la 4,6% (datele despre salarii pentru septembrie vor fi publicate luna viitoare).

De-a lungul ultimelor 12 luni salariul mediu net a crescut în mod constant, cu valori cuprinse între 12,5% şi 17,1%, în timp ce rata inflaţiei a scăzut constant pe parcursul aceleiaşi perioade.

Creşterea salariilor a rămas deasupra ratei inflaţiei pe întreaga perioadă, ceea ce înseamnă că venitul disponibil al populaţiei este mai mare şi puterea de cumpărare a angajaţilor a crescut.

citiți mai multe pe ZF.ro

Articolul precedentRomânia va produce un izotop anti-cancer la reactorul 2 de la Centrala Nucleară Cernavodă. ”Are un potențial uriaș” (VIDEO)
Articolul următorMinisterul Muncii – Două zile libere pentru unii angajați. De ce vor veni la muncă abia miercuri, 8 ianuarie, și ce altă minivacanță vor avea