O declaraţie de ieri a Elenei Lasconi a captat atenţia şi a fost taxată rapid pentru că se folosește de violența domestică pentru a obţine capital politic.

Iată ce a spus Lasconi atunci când a chemat PNL să semneze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu:

”Semnaţi moţiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneţi ipocriţi, mincinoşi, cu comportament de amante care ştiu că sunt înşelate, care îşi mai iau şi o smetie peste ceafă, dar care rămân în relaţie, adică la guvernare, pentru bani şi privilegii”.

Centrul FILIA, organizație neguvernamentală pentru drepturile femeii, s-a sesizat imediat şi acuză o declaraţie sexistă, care ia în derâdere violența împotriva femeilor.

“Atragem atenția asupra declarațiilor sexiste, care normalizează și iau în râs violența împotriva femeilor, făcute de Elena Lasconi cu ocazia moțiunii de cenzură propuse”, spune Filia într-un mesaj postat pe Facebook.

“Ne arătăm revolta și îngrijorarea cu privire la aceste declarații și atitudini care încurajează violența împotriva femeilor și le blamează pe victimele violenței domestice.

❌ asocierea adversarilor politici cu situația femeilor care se confruntă cu violență fizică din partea partenerilor și nu pot ieși din relațiile violente este inacceptabilă.

❌ asocierea cu termenul ”amante”, pe care o prezintă ca pe o formă de umilință a adversarilor politici, este inacceptabilă.

Suntem dezamăgite de această poziție venită din partea unei lidere politice care nu ar trebui să instrumentalizeze subiectul atât de grav și important al violenței domestice pentru capital politic.

Aceste poziții nu fac decât să contribuie la mediul sexist și machist din politică – un mediu în care multe femei ajung să fie victimele abuzurilor din partea colegilor de partid sau adversarilor politici.

‼️ Îi cerem Elenei Lasconi să își ceară scuze și să transmită un mesaj de solidaritate cu supraviețuitoarele violenței domestice.

Experiența victimelor violenței de gen NU trebuie folosită pentru a atrage voturi sau sprijin politic de către liderii de partid”, este postarea completă pe Facebook de la Centrul Filia.

Lasconi nu vine cu scuze

Într-un comentariu ulterior, Elena Lasconi vine cu replica, însă fără să admită vreo eroare sau să prezinte scuze pentru gafă. (sursa)

Articolul precedentCiucă: Ciolacu are onoare, respect, predictibiliate, iar eu NU!
Articolul următorAlina Mungiu-Pippidi, după cazul Șoșoacă: „Bravo CCR!”