Premierul Marcel Ciolacu, candidat la prezidențiale, a reacționat duminică la scoaterea Dianei Şoşoacă din cursa pentru Cotroceni printr-o decizie definitivă a Curţii Constituţionale. El a subliniat că CCR trebuie să prezinte „rapid” motivarea, „altfel, vorbim de o vulnerabilitate a sistemului democratic din România”.

„Hotărârea CCR în cazul doamnei Diana Şoşoacă pare la prima vedere, în lipsa unei motivări, disproporţionată în raport cu principiul democratic fundamental de a alege şi de a fi ales. Rolul principal al CCR este de a apăra candidaţii şi dreptul lor de a fi aleşi, nu de a fi o barieră pentru participarea lor în alegeri. Voi susţine întotdeauna că funcţiile trebuie câştigate la urne prin vot popular, pentru că aceasta este esenţa democraţiei”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

El consideră că CCR trebuie să prezinte rapid motivarea care a stat la baza acestei hotărâri şi aceasta să conţină argumente legale şi constituţionale puternice.

„Altfel, vorbim de o vulnerabilitate a sistemului democratic din România care va impune o discuţie serioasă în societate cu privire la necesitatea unei ample reforme a Curţii Constituţionale”, mai susține liderul PSD. (sursa)

Articolul precedentCrin Antonescu intervine în scandalul candidaturii Dianei Șoșoacă
Articolul următorUn an de la atacurile teroriștilor islamiști asupra civililor israelieni!