Peste 1.100 de peneliști s-au reunit la Palatul Parlamentului, pentru validarea lui Nicolae Ciucă la prezidențiale, un candidat care nu a mai avut în partid vreun adversar intern în cursa pentru Cotroceni, spre deosebire de alte momente din trecutul recent, cum s-a întâmplat în 2014, când Klaus Iohannis a trebuit să-și câștige susținerea partidului, după o luptă directă cu Crin Antonescu.

De altfel, Ciucă era deja obișnuit cu candidatura unică, după ce și la Congresul din aprilie 2022 tot singur a fost, când a fost validat ca președinte al formațiunii.

PNL, un partid care mai ales prin componenta democrat-liberală excela în organizare, a ratat exact detaliul în care își pune speranța pentru a-l putea duce în turul al doilea pe Ciucă la prezidențiale.

Într-o sală mult prea mică, cu prea puține scaune, PNL i-a pus pe cei prezenți să improvizeze, ajungând să stea delegații pe covoarele și mochetele strânse sul de pe laturi, o bună parte din eveniment. Mai mult, pentru a evita aglomerația, unii delegați au preferat să iasă afară din sală și să meargă la zona de mâncare și băuturi.

Iar alegerea a fost în mare măsură bună, în condițiile în care un discurs care să anime sala a fost doar din partea lui Emil Boc. În rest, multă apatie. Din discuțiile reporterului Libertatea cu cei prezenți, starea de spirit în rândul aleșilor locali nu-l favorizează de loc pe generalul Ciucă. Un lider local explica pentru Libertatea că, din 35 de primari care ar fi trebuit să vină la eveniment, doar patru au vrut să se prezinte. În teritoriu încă sunt așteptați banii pentru comunități, singurul element care ar mai scoate din amorțire electoratul liberal.

De asemenea, dacă în comunitățile rurale Ciucă și Ciolacu sunt cei care sunt văzuți ca principalele opțiuni, în urban situația este dezastruoasă. În discuțiile informale, mai mulți lideri județeni au explicat faptul că Marcel Ciolacu, Elena Lasconi și Mircea Geoană s-au distanțat în preferința electoratului, iar până în prezent de la centru nu vin deloc soluții.

O altă dezamăgire este că pe scenă nu a fost văzută niciuna din figurile de marcă ale PPE. Erau așteptări pentru un sprijin direct, la fața locului, a lui Manfred Weber, șeful PPE, însă acesta a transmis doar un mesaj video.

Citeşte întreaga ştire: Ce nu s-a văzut la TV la Consiliul PNL. Liberalii încep cu stângul campania prezidențială: demoralizați, dezorganizați, dar puși pe glume

Articolul precedentLista câștigătorilor la premiile Emmy. Victorie istorică pentru “Shogun”
Articolul următorCoreenii de la Hanwha vor construi în România o fabrică de vehicule blindate. Vom produce cel mai avansat IFV din lume / 2.000 de noi locuri de muncă!