Cartea lui Marian Ciucă a stârnit controverse mai ales prin campania publicitară deșănțată ce a avut loc pe întreg teritoriul țării, ba chiar și în țările vecine. Puțini au fost însă aceia care s-au aplecat și asupra conținutului contestatului volum.

timesnewroman.ro: Din fericire un cercetător de la institutul de Lingvistică Iorgu Iordan a reușit să pună mâna pe o ediție princeps, proaspăt scoasă de sub tipar și să o analizeze cu atenție. „Sincer, voiam să descopăr, prin analiză semantică, dacă această carte a fost scrisă chiar de Ciucă sau de altcineva. Surpriza a fost să descopăr că mai bine de trei sferturi din carte este scrisă de Sanda Marin, doamna aceea cu celebra carte de bucate”, spune cercetătorul Decebal Popescu de la Iași.

Într-adevăr Ciucă dedică ample pasaje din carte mâncărurilor pe care le-a întâlnit în viața sa, acordând o deosebită atenție măsurării ingredientelor, a timpilor de coacere sau de fierbere precum și a obținerii unor emulsii perfecte, astfel încât fiecare porție să fie un deliciu. Pe de o parte rețetele sunt excelente, dar pe de altă parte, cum îi stă în fire domnului Ciucă, sunt plagiate din altă parte. (sursa)

Articolul precedentGuvernul modifică legislația pentru protejarea victimelor hărțuirii sexuale. Se pot depune plângeri anonime
Articolul următorCiolacu: Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi trimise începând de vineri. 82% beneficiază de majorări