Patrick Andre De Hillerin: Las Fierbinți a lansat în conștiința publică două întrebări existențiale atât de profunde, că mii de ani vor trebui luminii să le-ajungă. Or fi mai multe, nu știu, dar astea două s-au impus încă de la începutul serialului și ne definesc, circular, ultimii zece ani și jumătate, de când Las Fierbinți rulează pe PRO TV.

„Ce-ai făcut, Bobiță?“, își aruncă oamenii unul altuia, prin toată țara. Suntem o națiune curioasă care, iată, pune întrebări și, cum suntem, în același timp, o națiune de Bobiți, dăm dovadă de o uluitoare capacitate de introspecție, adresându-ne această abisală întrebare nouă înșine. Cu răspunsurile stăm mai prost. Poate că nu întrebăm, totuși, unde trebuie.

Cum ar fi să ne concentrăm câteva minute? Dar să ne concentrăm toți în același timp, în aceleași câteva minute, și să punem această întrebare unei singure persoane. Să ne uităm toți în ochii goi ai președintelui nostru, domnul Iohannis, și să-i strigăm din toți rărunchii: „Ce-ai făcut, Bobiță?“.

Și, mai ales, ce-ai făcut, Bobiță, în ultimii zece ani?

Ce-ai făcut de când ai început să visezi big? Din 2012, de când te plimbau ăștia prin București ba ca posibil ministru de Interne, ba ca posibil premier al USL?

Ce-ai făcut, Bobiță, de atunci și până azi?

Ai câștigat de două ori alegerile prezidențiale? Bravo. Altceva ce-ai mai făcut? Ți-ai pus de patru ori premierii tăi, fără să fi câștigat ei alegerile? Și ești mândru? Din patru premieri „ai tăi“, doar unul ce mai știa câte ceva, ar fi putut fi un premier bun, dacă nu l-ai fi aruncat aiurea pe rugul aprins de flăcările de la Colectiv. Dar ceilalți trei, Bobiță? Ceilalți trei ocupă podiumul celor mai proști prim-miniștri ai României. Și sunt convins că ai resurse să ne uimești, pentru că pari un neobosit scormonitor în groapa cu nulități a țărișoarei, acolo unde-și leapădă istoria rateurile, în speranța că nu e nimeni atât de disperat încât să sape după ele.

Și altceva ce-ai mai făcut, Bobiță?

Aaaa, „România educată“. Cu asta te-ai ocupat, nu? Ai făcut tu un proiect, o minune, ceva care să te pună în galeria marilor reformatori. În țara în care premier e un plagiator laș, care nici măcar nu acceptă să-i fie verificată lucrarea de către specialiști, în mod oficial, ai pus ministru al Educației un individ care le spune copiilor că este absolut OK să meargă în școli încălzite cu o sobă cu lemne și cu veceul în curte, că și el tot așa a învățat și uite ce bine a ajuns.

Adevărul, Bobiță, e că ți-a ieșit. Te-ai chinuit opt ani cu România asta educată, dar ai comis o maximă reformă: a apărut vacanța de schi în programul elevilor.

„Bă, ești prost?“ Asta-i cea de a doua întrebare din Las Fierbinți pe care ar trebui să ne concentrăm să i-o punem președintelui Bobiță. „Bă, ești prost?“

Permiteți-ne, domnule președinte, văzându-vă privirea care trece prin noi pentru a scruta dacă s-a pus zăpada pe pârtia de la Păltiniș, să luăm tăcerea dumneavoastră drept încuviințare. (catavencii.ro)

Articolul precedentCalvarul românilor care vor să afle de ce nu au primit voucherele de 250 de lei. „Atâta am umblat și la telefoane nu-ți răspunde nimeni”. E haos!
Articolul următorMesaje false în numele Jandarmeriei, primite de cetățeni: “Vom fi nevoiți să vă arestăm” | Nu accesați link-urile sau fișierele atașate!