Departamentul de Stat al Statelor Unite a publicat recent un raport devastator pentru țara noastră: din analiza americanilor rezultă că, în România, în anul 2021, corupția a proliferat. Cu un an în urmă, aceiași specialiști americani au spus că și în anul 2020 corupția a proliferat.

Așadar, în pandemie, cu două guverne și două partide de ”dreapta” ce au făcut din lupta anti-corupție un obiectiv național, România a alunecat abrupt pe panta corupției. Cel puțin, așa ne spun partenerii noștri strategici.

Printre altele, aceștia dau ca exemplu de corupție majoră pre-contractul privitor la cele 120 de milioane de doze de vaccin contra virusului COVID-19, un tun financiar în toată regula. Mai mult de 80 de milioane de doze vor fi plătite absolut degeaba pentru că românii nu se mai vaccinează, prejudiciul în acest caz fiind de peste 1 miliard de dolari! Cu toate acestea, DNA pare încă indecisă dacă are sau nu suspecți în acest caz…

La fel de indeciși sunt luptătorii anticorupție și în alte cazuri care îi implică pe ”salvatorii” neamului, oamenii noi din politică, cei care au încercat să ne bage pe gât propaganda lor ieftină. Cel mai recent exemplu este la Primăria Sectorului 2 din București, una din cele ”binecuvântate” de electoratul inteligent și elitist cu un primar USR. Acesta a contractat, fără licitație, că doar ei sunt altfel decât primarii vechi, niște servicii de consultanță, desigur! Că useriștii sunt mari specialiști la consultanță. Chiar și PNRR-ul – întocmit pe genunchi de un ministru impostor și gașca sa – are bani gârlă special pentru asta.

Poate vă întrebați cine va presta serviciile de ”consultanță” de la sectorul 2. Printr-o co-incidență fericită pentru buzunarele liderilor USR, a fost ”aleasă” tocmai firma înființată de un fost ministru userist și actual europarlamentar USR. Ar merita aplauze pentru această performanță, dar cred că mai degrabă s-ar cuveni împărțite niște cătușe!

Așadar, în mod paradoxal, corupția din România a înflorit cum nu se poate de bine tocmai sub guvernările de ”dreapta” ale celor corecți și cinstiți, tocmai în vremea celor care și-au făcut un titlu de glorie din lupta (lor) împotriva corupției. De necrezut! Acuma, avem două posibilități: ori raportul americanilor este unul tendențios și mincinos, ori ”salvatorii” neo-progresiști și liberali, dincolo de lozincile lor, sunt ipocriți și corupți. Eu nu vreau să mă pronunț, însă sunt sigur că românii văd realitatea și s-au convins, iar la viitoarele alegeri vor judeca după ”meritele” fiecăruia. (sursa)

Articolul precedentPatriarhul Daniel, în mesajul oficial de Paști: „”În mod deosebit, să ne rugăm pentru încetarea războiului în Ucraina şi să ajutăm pe refugiaţii ucraineni”
Articolul următorÎn (a șasea) cea mai bună destinație turistică europeană, au revenit țânțarii!