printreranduri.net: Ordinul Ministrului Sănătății nr. 35 din 7 ianuarie 2022 prevede că persoanele care se reinfectrează în termenul de 180 de zile și nu manifestă simptome grave nu sunt considerate cazuri noi și, pe cale de consecință, nu li se eliberează pașaportul „verde”. Decât doar în situația în care prezintă simptome „sugestive”. Nu grave, doar sugestive!

Să zicem că ne-am infectat în octombrie 2021 cu Delta. Facem un nou test (pe banii noștri) în februarie 2022 și rezultatul e pozitiv. Ghinion, ne-am reinfectat! Cel mai probabil cu noua variantă, Omicron. Direcția de Sănătate Publică refuză însă să ne elibereze dovada pozitivării (CoronaForms) și suntem trimiși la medicul de familie, care, dacă nu avem simptome „sugestive” ne spune să stăm în casă (firește ca să nu îmbolnăvim și pe alții) și să luăm un tratament banal. Concediul medical nu primim însă! Nici certificat „verde”. Trebuie să ne descurcăm fără!

Ordinul Ministrului 35/7 ianuarie 2022 spune negru pe alb (II.c):„ Dacă persoanele se retestează îm perioada de 180 de zile de la data primului test pozitiv și au un rezultat pozitiv, nu se consideră o nouă infecție, cu excepția situației în care acestea prezintă simptomatologie sugestivă.” Atenție, nu orice fel de simptomatologie, ci doar una sugestivă, orice ar însemna asta.

Ce înseamnă „sugestiv” numai „specialiștii” care au redactat ordinul știu, pentru că nu există nicăieri definiția acestui termen. Deci, încadrarea în categoria „sugestiv” se face total arbitrar. Nefiind prevăzute criterii clare, suntem la mâna și pixul cuiva.

Ori, o politică publică sau o măsură sanitară care lasă loc arbitrariului va fi aplicată pe măsură. În mod discreționar. Nici nu mai era nevoie de o astfel de prevedere. Ministerul Sănătății putea să spună, din start, că vor fi considerate bolnave doar persoanele pe care Guvernul le consideră sau le vrea. Punct. Nu ne mai complicam existența cu un ordin discreționar, care lasă loc la interpretări și, pe cale de consecință, la abuzuri. Rolul unei politici publice este tocmai eliminarea arbitrariului prin asigurarea unui cadru coerent și clar, care să poată fi aplicat unitar.

În cazul noii definiții de caz, e limpede că nu avem așa ceva. Și ne mai mirăm de faptul că oamenii nu au încredere în „autorități” și că marea majoritatea românilor (65,7%, adică două treimi) sunt de părere că pandemia de COVID 19 a fost provocată de elitele globale pentru a impune controlul asupra populaţiei lumii și doar 28,4% dintre conaţionalii noștri cred că aceasta a apărut în mod natural aşa cum s-a întâmplat şi cu alte pandemii din istoria omenirii (sondaj INSCOP)! Cu astfel de reguli „sugestive”, realitatea bate orice teorie a conspirației… (printreranduri.net)

Articolul precedentCseke Attila, infectat cu SARS-CoV-2. Ședința coaliției, anulată în ultimul moment
Articolul următorVa rupe Cîțu coaliția cu PSD de dragul lui Ghinea?