Producţia industrială a scăzut atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană, în luna mai comparativ cu aprilie 2021, arată datele publicate miercuri, 14 iulie, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre România a înregistrat cea mai semnificativă scădere a producției industriale de la o luna la altă.

Conform datelor, producția industrială a scăzut cu 1% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană, în luna mai 2021 comparativ cu luna aprilie 2021.

În rândul statelor membre, cele mai importante scăderi au fost înregistrate în România (minus 8,5%), Grecia (minus 4,7%) şi Irlanda (minus 4,6%).

În cazul UE, producția de energie a scăzut cu 2% de la o luna la alta, producţia de bunuri de folosință imediată a scăzut cu 1,7%, iar producţia de bunuri de capital a scăzut cu 1,6%, în timp ce producţia de bunuri de folosință îndelungată a crescut cu 1,5%.

În ritm anual, luna mai 2021 comparativ cu luna mai 2020, producţia industrială a crescut cu 20,5% în zona euro şi cu 21,2% în UE. (ziare.com)

Articolul precedentCând „succesul” ajunge devastator
Articolul următorCîțu ”clarifică” minciuna de ieri a lui Năsui. Nu reorganizează, doar redenumește! ”Directorul general devine director…”