Ministrul Vlad Voiculescu ne spune că nu este o problemă că se închid magazinele alimentare la ora 18.00, pentru că în Austria, unde domnia sa a studiat și muncit, magazinele alimentare se închid la 18.00 – 18.30, scrie jurnalistul Patrick Andre De Hillerin.

Secretarul de stat din MS, Andreea-Anamaria Moldovan, ne spune că nu este o problemă că magazinele alimentare se închid la ora 18.00, pentru că în Elveția magazinele se închid la ora 19.00 și nu se comentează.

OK. Așa e, sunt țări în care magazinele alimentare se închid devreme. Austria și Elveția se numără printre ele. Dar care este relevanța în combaterea pandemiei de coronavirus?

Dacă închiderea magazinelor la ore din astea ar avea legătură cu stoparea pandemiei, atunci Austria și Elveția ar fi trebuit să fie printre țările cu cele mai puține victime. ȘI NU SUNT.

În Austria, la o populație de 9.045.631 de locuitori, s-au înregistrat până acum 562.907 de infectați și 9.517 de morți.

În Elveția, la o populație de 8.702.912 de locuitori, s-au înregistrat până acum 610.274 de infectați și 10.403 de morți.

Deci, domnule Voiculescu, doamnă Moldovan, închiderea magazinelor la ora 18.00 sau 19.00 nu i-a ajutat deloc pe austrieci sau pe elvețieni. Ambele țări sunt înaintea noastră la numărul de infectați raportat la populație.

Și, dacă n-ar avea sisteme de sănătate ceva mai performante, ar fi înainte și la numărul morților raportat la populație. #maiîncercați, scrie în final Patrick Andre De Hillerin.

Articolul precedentBarna vrea să îl întreacă pe Cîțu la FAKE NEWS!
Articolul următorDe Ziua Mondială a Sănătății, România își dorește un ministru mai bun!