Cine deschide gura și atacă „pensiile speciale” să facă bine să le spună oamenilor că deja i-a scutit pe sereiști, polițiști, militari și alți beneficiari de vreun stres. Cei care au mai rămas vizați sunt o glumă proastă, tot o glumă proastă a rămas și dintr-un subiect important precum acești bugetofagi „speciali”.

Societatea civilă, complet pervertită, dominată de rentieri și de oportuniști, se screme zilele astea să ne explice, mai încrâncenat decât Guvernul, că nu avem un buget de austeritate. Că bugetele scăzute de la sănătate și de la educație sunt de fapt crescute, nu micșorate dramatic. Probabil încă se distribuie posturi și fonduri, de aici atâta vânzoleală oportunistă.

Scandalul cu un buget alcătuit complet aiuristic și cinic este înlocuit de ciorbe reîncălzite veșnic, de exemplu mărețul scandal al pensiilor speciale. Se știe că cel mai bine combați adevărul cu modificarea agendei. În loc de treburi importante, livrezi nervi. Ok, vreți să vorbim pe bune despre „speciali”? USR, PNL și „societatea civilă” ne-au împuiat capul cu lupta lor antispeciali, dar au uitat să anunțe oamenii că bătălia e deja pierdută.

Cum se face manipularea cu „specialii”

Discuția trebuie făcută, e serioasă. Cum de avem în România o castă destul de solidă de oameni plătiți cu niște sume halucinante, dacă le comparăm cu salariul minim sau mediu? Dar o mare mișcare manipulatoare s-a produs pe parcursul anilor. De la o revoltă normală împotriva unor pensii de mii de euro am ajuns la niște „nervișori ridicoli împotriva câtorva speciali rămași de căruță.

Unde au dispărut pensille SRI, Armată, Poliție, judecători? Și nu e vorba doar despre pensii, ci și despre vârste ridicole de pensionare. La puțin peste 40 de ani deja ajung rentieri de lux al statului, zici că am fost Imperiul Roman și acum ne plătim armatele cuceritoare.

Nu ne luăm de servicii, nu ne luăm de polițiștii de 40 de ani cu pensii de mii de euro, nu ne luăm de judecători pensionați și ei de tineri cu alte mii de euro? Atunci nu există discuția. I-ați auzit pe Rareș Bogdan, Cioloș, Barna și alți mulgători ai vacii populiste speciale spunând ceva de SRI sau poliție ori armată? Nu. Atunci puneți-i în sertarul cu ipocriți și treceți mai departe peste subiect.

Pensiile parlamentarilor și primarilor nici măcar nu se compară cu pensia Irinei Alexe de exemplu, făcută de USR-PLUS din nou secretar de stat în MAI. În 2016, la 42 de ani, avea pensie după o carieră fulminantă în poliție, de 13.000 de lei. După o astfel de propunere, nu prea înțeleg de unde tupeul să mai ieși și să spui că tu lupți cu „specialii”.

Despre ce speciali mai vorbim acum? Doar despre câteva mii. Suma obținută, dacă li s-ar lua sumele, ar fi ridicol de mică față de mărimea problemei. Despre câte pensii speciale vorbim cu totul? 160.000 și aproape 10 miliarde de lei, adică uriaș, o sumă care ar putea fi folosită pentru cauze mai bune. Mare parte din bugetul SRI, de exemplu, se duce și înspre acești speciali.

Plata indecentă pervertește mințile

Nu spun că nu trebuie să ne plătim bine judecătorii și polițiștii. Dar cred că am făcut opusul, i-am plătit prea bine. Priviți numai cazurile anchetate și judecate de viol de minori, e de ajuns să aruncați o privire în arhiva Libertatea numai pe ultimul an.

Argumente halucinante au ieșit din aparatul de anchetă și judecată, din care majoritatea ar putea fi rezumate cam așa: nu-mi pasă de voi, sărăciilor, violați-vă, băteți-vă între voi, distrugeți-vă copiii, voi nu sunteți oameni, oamenii încep să existe de la câteva mii de euro în sus pe lună.

Când ai procurori, polițiști, judecători care se uită ca niște extratereștri la o mare de sărăcie, ăsta e efectul. Nu e întotdeauna corupție. Noi le-am corupt mințile ăstora cu prea mult bine.

Mă uitam pe noi date despre averile românilor (cele furnizate anual de Credit Suisse). 1,4 milioane de români au avere (în conturi, proprietăți etc. – deci mulți au avere propriul apartament din București sau Cluj) peste 100.000 de euro. Vreo 30.000 de români au averi peste un milion de euro. Tare-mi e că mulți dintre ăștia se suprapun cu „specialii”.

De aici există și frustrarea populară absolut justificată pe care o exploatează și tot soiul de politruci. Însă omul de rând cu salariul de rând are ce are și cu polițistul, și cu judecătorul, cu cei care câștigă inutil de mult și cu privilegii inutil de mari. Practic s-a inventat un nou tip de sânge albastru rentier.

Exact de ăștia nu se iau politicienii noștri viteji. Ei spun doar de pensiile speciale alea mai mici, și nici pe alea nu le vor anula pe toate: cele ale parlamentarilor sau primarilor. O revenire cu picioarele pe pământ se poate obține prin taxare de solidaritate, progresivă sau cum mai vreți s-o numiți. Exact asta nu vor face niciodată Cioloș-Iohannis-Cîțu etc.

Când mai auziți câte un politician dând din gură cu specialii, întrebați-l dacă vor să-i taie sereistului sau vreunui „general izmană” pensia? Abia asta e verificarea de ipocrizie și abia atunci am putea recupera sume cu adevărat semnificative la buget.

Citeşte întreaga ştire: Pensiile speciale despre care Rareș Bogdan, Dacian Cioloș sau Dan Barna nu suflă o vorbă. Despre rentierii de lux ai statului

Articolul precedentPSD Bihor: Conducerea CJ Bihor induce în eroare opinia publică! Cazurile centurilor Beiuș și Aleșd
Articolul următorOUG! Guvernul amână creșterea pensiilor, elimină voucherele de vacanță și gratuitățile pentru studenți