Am intrat deja în atmosfera sărbătorilor de iarnă, iar aroma vinului fiert ne învăluie peste tot. Încărcată cu mirodenii, această licoare poate avea beneficii și pentru organism.

Vinul fiert, sursă de antioxidanți

Vinul roșu, baza tradițională pentru vinul fiert, conține polifenoli, compuși care luptă împotriva radicalilor liberi și susțin sănătatea cardiovasculară.

Aroma condimentelor precum scorțișoara, cuișoarele sau cardamomul induce o stare de relaxare, iar combinația de căldură și gust dulceag poate ajuta la reducerea stresului.

În plus, vinul conține compuși care pot stimula eliberarea de endorfine, contribuind astfel la o stare generală de bine.

Vinul fiert susține sistemul imunitar

Condimentele adăugate, esențiale în rețetele de vin fiert, au ele însele proprietăți benefice. Scorțișoara, de exemplu, susține circulația sângelui și are efecte antimicrobiene.

Cuișoarele sunt bogate în antioxidanți și contribuie la protecția împotriva răcelilor sezoniere, iar ghimbirul poate ajuta la calmarea simptomelor respiratorii.

Mai mult, vinul fiert, consumat în cantități moderate, poate stimula circulația sanguină, având un efect de încălzire naturală a organismului. Acest lucru este deosebit de util în lunile reci, când frigul afectează funcționarea optimă a sistemului circulator.

În concluzie, vinul fiert nu este doar o băutură cu tradiție, ci și un remediu plăcut pentru a face față provocărilor iernii. Pe lângă gustul delicios, aduce o doză de relaxare și o infuzie de beneficii pentru trup și suflet. (sursa)

Articolul precedentCEDO a condamnat România pentru că nu a sancționat un bărbat care a publicat fotografii intime ale fostei partenere / 700 de euro drept daune materiale, plus 7.500 de euro ca daune morale şi 125 de euro pentru cheltuieli de judecată
Articolul următorOFICIAL. Biserica Ortodoxă Română reafirmă angajamentul ferm față de apartenența României la Uniunea Europeană, spațiu al prosperității și cooperării între popoarele Europei, ai cărei părinți fondatori au fost profund ancorați în creștinism