Până acum, cele mai eficiente metode de „luptă” cu noul coronavirus nu au fost cele medicale, ci restricțiile impuse de guverne – scrie printreranduri.net. Așadar, îngrădirile drepturilor și ale libertăților fundamentale – restricționarea circulației seara și noaptea, obligativitatea purtării măștilor, închiderea restaurantelor, a teatrelor, școlilor sau piețelor etc. – au funcționat mult mai bine decât protocoalele medicale și medicamentele.

Toate aceste „măsuri” de limitare a drepturilor și libertăților trebuiau să fie temporare. De peste un an ele s-au permanentizat. Nu mai sunt temporare deloc, din moment ce tot la 30 de zile, „autoritățile” le prelungesc. 

În tot acest timp, a devenit ilegal și indecent cumva să îndrăznești să te simți bine. Deja distracția s-a mutat în clandestinitatea caselor și a pensiunilor. Ca să fim mai mulți prieteni împreună, chiar trebuie să găsim locuri mai îndepărtate, ferite de turnători și de miliție. Crimele de care putem fi acuzați sunt extrem de grave: se adună mai mulți prieteni decât permite dictatura sanitară, nu poartă botniță pe gură, beau, fumează și mănâncă moderat, fără frica pe care autoritățile și mass-media le induc în lipsă de altă viziune… E grav! Unde va aduce atâta iresponsabilitate? Practic normalitatea a fost trecută în ilegalitate de guvern, de „specialiști” și de mass media.

De câteva luni, aceste „măsuri” au fost completate de soluția miraculoasă a vaccinurilor. Chiar dacă au fost insuficient testate și studiate, brusc și dintr-odată, vaccinurile au ajuns să fie răspunsul umanității la criza sanitară. Cu excepția AstraZeneca! În acest caz, ”autoritățile” au reușit să lucreze atât de bine, încât l-au compromis definitiv în ochii populației.

Și pentru că lucrurile merg prost în „campania de vaccinare” și populația începe să își piardă încrederea și interesul, statul român a început să inventeze „maratoane” de vaccinare, drive-thru fără programări și doar cu vaccinul bun de la Pfizer, tot felul de alte stimulente prin care să crească numărul vaccinaților voluntari.

Aglomerația creată intenționat la aceste centre de vaccinare ar trebui să lase impresia că românii vor să se vaccineze. Și chiar sunt mulți care vor. Doar că sunt și mai mulți care deja nu mai vor.

Premierul Cîțu a stabilit ca obiectiv nu mai puțin de 5 milioane de vaccinați până la 1 iunie 2021, adică dublu decât până la data anunțului. Or, a obține într-o lună și o săptămână cât ai obținut înainte în 4 luni pare o țintă nerealistă. Sunt convins însă că pentru „împlinirea” acestui vis măreț au început deja să fie luate „măsuri”  la fel de mărețe. Se vor regiza noi și noi „maratoane”, se vor organiza vaccinări din mașină fără programare, vor fi implicați medicii de familie, artiștii, preoții. Va fi o adevărată întrecere socialistă pentru realizarea target-ului capitalist. Poate chiar se va reuși depășirea planului. Ca în vremurile bune de altă dată…

Teoretic, vaccinurile sunt gratuite, pe când teste COVID-19 sunt pe bani. Practic, și vaccinurile sunt tot pe bani, doar că nu le plătim direct, ci prin bugetul de stat. Adică tot din banii noștri.

Teoretic, vaccinarea nu va fi obligatorie. Practic nu vom mai putea face mare lucru fără o adeverință sau fără un pașaport ”verde”. Va trebui să dovedim peste tot că suntem sănătoși și neinfectați. Totul fiind justificat în numele asigurării sănătății publice!

La început, vor exista discriminări pozitive ale celor vaccinați: vor putea să renunțe la măști, să meargă în concedii, etc. Cei ne-vaccinați vor fi tratați cu blândețe. Când însă se va epuiza numărul entuziaștilor de vaccin, o întrebare fundamentală va trebui să își găsească un răspuns: ce facem cu ne-vaccinații? Mai ales că vor fi destul de mulți. Îi convingem prim tot felul de stimulente (celebrii morcovi motivaționali) sau le arătăm bățul și îi pedepsim?

Nu am nicio îndoială că drepturile și libertățile noastre vor rămâne îngrădite mult timp de acum înainte. Mai ales pentru cei ne-vaccinați. Vaccinul sau mai bine zis absența acestuia va fi folosită împotriva noastră. Vom ajunge să fim împărțiți nu doar în bogați și săraci sau intelectuali și proletari. Va apărea un nou clivaj social: vaccinați vs. ne-vaccinați. Vaccinații vor fi cetățenii cei buni și responsabili, ne-vaccinații vor fi „teroriștii”, ăia răi care nu conștientizează gravitația situației.

Spre comparație, e ca și cum în statul de drept am renunța la prezumția de nevinovăție, considerându-i pe toți infractori și criminali. Până nu dovedesc ei contrariul. Cam așa se va ajunge și cu cei ne-vaccinați. Cei care vor dori să meargă la restaurant, la teatru sau la plajă sau pur și simplu să treacă granița vor trebui să prezinte certificatul de bună purtare, adică certificatul de vaccinare. Dacă nu îl vor avea, vor fi trecuți la categoria „vinovați”.

Situația sanitară dar și juridică a celor ne-vaccinați ridică o problemă de bun simț: dreptul tău va putea crea obligația mea de a face și eu ce ai făcut tu?

În mod normal, un drept, indiferent care ar fi acesta – chiar și dreptul tău de a te proteja de viruși (inclusiv prin vaccinare) – ar trebui să dea naștere DOAR unei obligații din partea celorlalți de a nu te împiedica să te protejezi de viruși, de a nu îți interzice sau de a te împiedica în vreun fel sa porți masca, să te vaccinezi sau să te oblige să intri în spații aglomerate sau să ieși din casă în pofida voinței tale.

Dreptul tău nu poate naște alte obligații, nu poate naște obligația celorlalți de a face și ei cum faci tu. (printreranduri.net)

Articolul precedentIohannis a recunoscut că România a finanțat PROTESTE în Belarus! A finanțat ”România” proteste și în ROMÂNIA??
Articolul următorDe ce NU pot fi comparate vaccinurile între ele, după eficacitate (95%, 94%, 76%, 67%)