La Salonta, în vestul țării, se va construi unul din cele mai mari parcuri acvatice din România.

Municipalitatea vrea să valorifice comoara aflată sub oraș – apa termală – și să-i convingă pe turiștii care preferă zonele balneare din Ungaria să-și petreacă vacanța în țară.

Pe aproape trei hectare, situate lângă stadionul din Salonta, acoperite acum de bălării, se va întinde unul din cele mai mari și moderne parcuri acvatice din România: cu 1500 de locuri vara și 300 iarna, tobogane interioare, zona SPA, săli de conferințe și un restaurant.

Pentru că orașul stă pe un zăcământ de apă termală, oficialii vor să îi atragă pe cei care pleacă în vacanțe în Ungaria, țara cu o infrastructură balneară mult mai dezvoltată. Aquaparcul din Salonta ar putea deveni un concurent serios pentru cel de peste graniță, de la Gyula.

Laszlo Torok, primar Salonta: “România, de la granița cu Ungaria, are în jur de 20 de kilometri de apă geotermală sub pământul nostru. În acest context, noi am dorit să revigoram turismul din zona noastră, ca cetățenii din România să rămână acasă, să se simtă mai bine și să cheltuiască aici.

Edilul spune că a fost sunat de investitori care vor să ridice în apropiere moteluri sau restaurante. Dezvoltarea centrelor termale de relaxare în vestul țării ar ajuta mult turismul.

Investiția pentru aquaparcul din Salonta este de 24 de milioane de euro din bugetul Ministerului Dezvoltării. (stirileprotv.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.