Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat un moratoriu general privind rambursarea creditelor pentru toate companiile şi debitorii privaţi până la finele anului, în ideea de a limita consecinţele economice ale răspândirii coronavirusului, transmite Reuters preluat de Agerpres.

“Persoanele fizice şi companiile vor fi scutite de la plata principalului şi a dobânzilor până la finele anului pentru creditele pe care le-au luat până astăzi”, a anunţat Viktor Orban într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook.

În România, Parlamentarii PSD au depus ieri în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente.

Măsura este valabilă atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice și se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ.

Articolul precedentAZI începe primăvara astronomică
Articolul următorDocumentul care circulă pe internet nu este fake news ci un draft de lucru! DSU