Comisia Europeană nu este de acord cu proiectul în valoare de 600 de milioane de euro privind conectarea unor localități la gaze naturale, din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban, după ședința Biroului Executiv Național, în care liberalii s-au arătat nemulțumiți de negocierile purtate la Bruxelles.

La finalul ședinței, Orban a spus că „sunt chestiuni tehnice care pot fi soluționate”.

Comisia a respins, de asemenea, și proiectul Guvernului care prevede alocarea unor fonduri  în valoare de 2,5 miliarde de euro din PNRR pentru irigații.

În total, propunerea de alocare din PNRR pentru reţeaua de apă şi canalizare, sisteme de irigaţii şi dezvoltarea reţelei de gaze ar fi de 4,6 mld. de euro.

Comisia Europeană a avut observații și în legătură cu cele 4,5 miliarde de euro pentru transportul rutier şi autostrăzi. (sursa)

Articolul precedentPaturile din ATI. Ministerul Sănătății a admis că cifrele prezentate de Ioana Mihăilă nu corespund realității
Articolul următorFondul european de relansare post-COVID: Portugalia a trimis deja planul, Franța, în această săptămână / România a anunțat că va întârzia cu o lună PNRR