Potrivit unui expert (n.r. – în băut de apă caldă…), acest simplu truc zilnic pentru sănătate ar putea ajuta chiar și la eforturile de pierdere în greutate.

Mulți dintre noi avem o rutină standard de dimineață. Aceasta poate implica anumite exerciții, întinderi, luarea micului dejun sau vizionarea emisiunilor tv. Băuturile calde precum ceaiul sau cafeaua sunt, de asemenea, o modalitate obișnuită de a ne pune în mișcare după ce ne trezim, scrie express.co.uk.

Dar un expert a recomandat un tip mai puțin obișnuit de băutură la prima oră a dimineții, datorită multiplelor sale beneficii pentru sănătate.

Potrivit doctorului Kunal Sood, consumul de apă caldă ar putea fi modul perfect de a vă începe ziua.

Vorbind pe platforma de social media TikTok, el a explicat trei beneficii de a bea apă caldă înainte de a face orice altceva.

El a spus: “Există trei motive pentru care ar trebui să începeți să beți mai multă apă pe stomacul gol.”

Dr. Sood le-a spus celor peste două milioane de adepți ai săi că a bea apă caldă poate:

Îmbunătățește digestia, vă ajută să pierdeți în greutate, îmbunătăți fluxul sanguin și circulația.

“În primul rând, vă va îmbunătăți digestia”, a spus el.

“Teoria este că apa caldă vă va ajuta să dizolvați alimentele pe care în mod normal le digerați cu greu. Există, de asemenea, cercetări conform cărora apa caldă poate ajuta la constipație.”

El a făcut referire la un studiu științific, publicat în revista Gastroenterology Nursing în 2016.

Această cercetare a constatat că consumul de apă cu o temperatură de 37C a avut un “impact favorabil asupra mișcărilor intestinale”.

Dr. Sood a explicat apoi modul în care apa caldă ar putea ajuta la eforturile de pierdere în greutate.

“Apa caldă poate stimula temporar metabolismul organismului dumneavoastră“, a spus el.

“Acest lucru se datorează faptului că organismul dumneavoastră va lucra pentru a aduce apa caldă la temperatura corpului dumneavoastră, această ușoară creștere a ratei metabolice în ajutor atunci când încercați să ardeți calorii.”

El a adăugat: “Și, în cele din urmă, va îmbunătăți circulația și fluxul sanguin. Acest lucru se datorează faptului că consumul de apă caldă va dilata vasele de sânge”.

Cu toate acestea, el a încheiat cu avertismentul: “Este important să rețineți și să vă asigurați că apa nu este prea fierbinte pentru a evita o potențială arsură.” (sursa)

Articolul precedentPENALUL Vlad Voiculescu, fiul de turnător la Securitate trimis de USR la Bruxelles, părăsit de parteneră după ce și-a făcut cont pe Tinder
Articolul următorCiolacu cere SUA să devină principalul investitor și partener comercial al României