TikTok s-a oprit în SUA, așa cum a prevăzut legea dată de Congres. Aplicația chinezească nu mai este funcțională, după ce compania-mamă nu a putut să vândă operațiunile din Statele Unite, așa cum ar fi trebuit. Alături de TikTok, s-a oprit și CapCut, aplicația de editat videoclipuri făcută tot de ByteDance.
Cu puțin înainte de ora 7:00 ora României, adică înainte 00:00 ora Washingtonului, pe 19 ianuarie, utilizatorii americani de TikTok și CapCut au primit următoarele mesaje, atunci când au încercat să deschidă aplicațiile.
„Ne pare rău, TikTok nu este disponibil acum. O lege care interzice TikTok a intrat în vigoare în SUA. Din păcate, asta înseamnă că nu mai puteți utiliza TikTok acum.
Suntem încântați că președintele Trump a indicat faptul că ar vrea să lucreze cu noi la o soluție pentru repornirea TikTok după ce își începe mandatul. Rămâneți alături de noi”.
„Ne pare rău, CapCut nu este disponibil acum. O lege care interzice CapCut a intrat în vigoare în SUA. Din păcate, asta înseamnă că nu mai puteți utiliza CapCut acum.
Stați liniștiți, încercăm să repornim serviciile noastre în SUA. Rămâneți alături de noi! Până atunci, încă puteți să vă gestionați datele de cont. Dacă aveți nevoie de sprijin, puteți să ne contactați pe email.”
Cele două aplicații au fost scoase din magazinele Apple și Google. Nici versiunea web a TikTok nu mai funcționează.
TikTok are 170 de milioane de utilizatori în SUA, adică jumătate dintre americani sunt utilizatori ai acestei aplicații. Vineri, Curtea Supremă a SUA a zis că legea prin care TikTok a fost închisă este validă.
Donald Trump a fost cel care a început războiul cu TikTok, în primul său mandat la Casa Albă. Între timp, după ce a strâns un număr foarte mari de fani pe această platformă, și-a schimbat părerea. Dar el nu poate face nimic până pe 20 ianuarie, 12:00 ora Washingtonului, atunci când își începe mandatul.
TikTok a avut două variante – să vândă operațiunile din SUA, ca să fie ruptă orice legătură cu compania mamă ByteDance din China, sau să fie închisă. (sursa)