Școlile au rămas fără teste de salivă. Pentru săptămâna viitoare, copiii nu ar mai primi aceste teste. Ministerul Educației a adus încă de miercuri la cunoștință, într-o adresă trimisă Departamentului pentru Situații de Urgență, că teste s-au epuizat. Raed Arafat a anunțat la Digi24 că unii furnizori nu au respectat contractele.

Întrebat la Digi24 dacă săptămâna viitoare vor fi teste suficiente în școli, Raed Arafat a răspuns că au fost foarte multe acuzații, dar a afirmat că IGSU are rol pe partea logistica, iar ONAC – care nu este la DSU sau IGSU – face negocierea.

“IGSU receptează și distribuie unde primim indicațiile, este un rol casă sprijine autoritățile.

Noi am primit acordurile cadru de la ONAC semnate: primul furnizor – 3 milioane de bucăți, furnizorul nu a semnat contractul subsecvent, al doilea furnizor – 5 milioane de bucăți livrate și distribuite, al treilea – 1 milion de bucăți, cu foarte mare prețul, prețul este de 3 ori mai mult decât cel mai mic preț. Dacă situația nu se rezolvă, vom merge pe linia asta să contractăm, că au acord cadru. A fost o negociere, nu putem să spunem că ONAC a greșit, dar poate vin ceilalți cu prețuri mai rezonabile.

Am avut altul cu 2,4 milioane de teste, nu a livrat. Mai avem încă unul cu 3 milioane de bucăți, dar nu a constituit garanția, doar a participat și nu a mai venit. Mai avem încă cineva cu 3 milioane de bucăți la prețul de 14 lei, e în așteptare.

Vedem ce se întâmplă, colegii de la IGSU având în vedere situația asta au luat legătură cu companiile care au cantități de livrat în 17 și încearcă cu ei să aducă mai devreme.

O să vedem mâine (vineri – n.r.) să vedem situația, ONAC va trebui să încheie noi acorduri cadru, să facă încă o negociere, ca să ne pregătim pentru perioada post-sărbători”, a declarat Raed Arafat.

Ministerul Educației a cerut miercuri, printr-o scrisoare adresată Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), graficul livrărilor de teste de salivă pentru școli, în condițiile în care cele rămase sunt insuficiente pentru săptămâna următoare.

Astfel, prin scrisoarea adresată șefului DSU, Raed Arafat, Ministerul Educației a cerut graficul de aprovizionare eșalonată cu teste de salivă, în condițiile în care testele primite au fost distribuite integral către unitățile de învățământ pentru administrare în săptămâna 6-12 decembrie.

Conform ministerului, diferența rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna 13-19 decembrie și este insuficientă chiar și pentru prima administrare, de luni, conform datelor transmise de inspectoratele școlare, potrivit Mediafax.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Educației cere DSU ca, în măsura posibilului, livrarea umătoarelor teste să se facă în ambalaj individual sau 2 teste/set. (sursa)

Articolul precedentUn bărbat a primit o amendă uriașă după ce a aruncat pe câmp mai mulți saci cu gunoi
Articolul următorCroaţia poate intra în zona Schengen. Bruxelles-ul a dat undă verde