Un val de căldură ajunge din nou în România. Începând de sâmbătă, 29 iunie, temperaturile au început să crească în toate regiunile. Meteorologii estimează că luni, 1 iulie, va fi cea mai călduroasă zi, mercurul din termometre urmând să atingă aproape 40 de grade Celsius în Oltenia și sudul Munteniei. La mijlocul săptămânii viitoare sunt așteptate și furtuni, potrivit Digi 24.ro.

„Începe din nou temperatura să crească în toate regiunile țării. Va fi o creștere treptată. Estimăm acum că ziua care ar putea fi cea mai caldă ar fi ziua de luni, care ar putea aduce în Oltenia, în partea de sud a Munteniei, valori apropiate de 40 grade Celsius”, a explicat Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

De căldură nu scăpăm nici noaptea. Specialiștii avertizează că nopțile vor fi tropicale. Estimările realizate pentru luna iulie indică o probabilitate ridicată ca fiecare săptămână să înregistreze temperaturi peste ceea ce ar fi normal pentru luna iulie în țara noastră.

După zile toride, la jumătatea săptămânii viitoare, anunță meteorologii, ne așteaptă un episod cu instabilitate, ploi pe arii mai extinse, condiții în care temperaturile ar putea fi ușor mai coborâte.

ANM a anunțat că pe durata lunii iulie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, în special în regiunile sudice.

După prima săptămână, conform prognozei valabile în perioada 1-29 iulie, când ploile vor fi abundente, mai ales în vest şi nord-vest, cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale.

Citeşte întreaga ştire: Temperaturi de foc în următoarea perioadă. ANM anunță când va fi cel mai cald: „Ziua de luni aduce valori apropiate de 40 de grade Celsius”

Articolul precedentCum explică antrenorul naționalei Italiei eliminarea din optimile EURO 2024: Este responsabilitatea mea
Articolul următorConcediul de odihnă: V-aţi luat toate zilele de concediu aferente anului trecut? Vedeţi aici când se poate recupera concediul de odihnă pe care nu l-aţi luat