Mama ministrului Finanțelor Dan Vîlceanu, Elisabeta Vîlceanu, este vizată de un dosar de evaziune fiscală, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Dosarul a fost disjuns de Parchetul General din dosarul clasat al fiului său și a fost a declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Elisabeta Vîlceanu este acționar și administrator al firmei Trefo SRL din Rovinari, unul dintre furnizorii constanți ai companiei cu capital de stat CE Oltenia. Dosarul a plecat de la un control al ANAF Gorj. Inspectorii au sesizat Parchetul Tribunalului Gorj, iar, ulterior, cazul a fost declinat la Parchetul General.

Nu se cunoaște în acest moment ce calitate procesuală are mama ministrului Vîlceanu în dosar.

Parchetul General a clasat în 8 februarie dosarul în care Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor, era acuzat de evaziune fiscală, pe motiv că fapta nu există.

Dan Vîlceanu a avut calitatea de suspect în dosarul clasat, potrivit Parchetului General. Pe de altă parte, Parchetul General a disjuns dosarul în ceea ce privește „alte persoane” și l-a declinat la alt parchet, potrivit răspunsului oficial remis G4Media.ro.

Suspiciunile inspectorilor ANAF

Inspectorii ANAF Gorj au făcut un control la firma Trefo SRL din Rovinari, deţinută de Elisabeta Vîlceanu şi condusă de directorul Eugen Vîlceanu, părinţii deputatului PNL Dan Vîlceanu. Controlul a fost făcut după ce inspectorii au primit sesizări din alte judeţe privind un comportament de tip fantomă din partea mai multor firme care au livrat materie primă către Trefo Rovinari.

Reprezentanții ANAF aveau suspiciuni că tranzacţiile erau fictive, erau doar pe hârtie, cu scopul de a diminua impozitul pe profit şi de a deduce TVA. Un lucru a atras atenţia inspectorilor ANAF. Facturile firmelor care livrau materie primă către Trefo erau semnate toate de persoane care se numeau Stănescu şi aveau acelaşi scris, deşi proveanu din zone diferite ale ţării.

În plus, inspectorii ANAF au descoperit că, din 2017, deputatul PNL a închiriat o maşină de la firma părinţilor săi, un BMW X5. Echipa de control a stabilit că firma Trefo a dedus TVA în valoare de 22.599 de lei, „reprezentând 50% din taxa pe valoare adăugată aferentă achiziţiei autoturismului”, dar nu a putut stabili dacă autoturismul a fost folosit exclusiv în scop economic. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.