Sute de primării nu își mai pot asigura funcționarea și solicită, de urgență, o rectificare bugetară pentru a suplimenta fondurile pentru administrațiile locale.

În acest context, edilii au decis să stingă lumina pe stradă între 12 noaptea şi 5 dimineaţa pentru că nu-și mai permit costurile funcționării iluminatului.

„Comunele nu mai au bani nici pentru funcționare. În secțiunea de dezvoltare, nu avem bani din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție.

(…) Eu nu am 30.000 de lei să dau la școală, cheltuielile cu gazele pentru școală sunt neplătite din luna martie. Nu am ce să fac, sunt într-o situație de criză. Nu sunt singurul în această situație, există sute de cazuri la nivel național.

Directoarea îmi face demersuri să plătesc, că eu sunt cel care dă banii. Și eu nu am bani în cont”, dezvăluie Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor din România și primar independent în comuna Vulcana Băi, județul Dâmbovița, citat romania.europalibera.org

Primarii au mers astăzi la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Nicolae Ciucă despre situația facturilor si cer de urgenţă rectificare bugetară. (sursa)

Articolul precedentUnde va fi obligatorie masca în România? Alexandru Rafila a anunțat ce se va întâmpla din toamnă
Articolul următorDECIZIE Pragurile pentru achizițiile publice directe, dublate la inițiativa PSD-PNL-UDMR, promulgate