Dacă eşti stresat la job, angajatorul tău ar putea primi amendă de până la 200 de mii de lei. Stresul la job este considerat acum hărţuire morală. În funcţie de felul în care se produce această hărţuire, amenzile diferă. Angajatorul tău trebuie să prevină actele de hărţuire la muncă.
Mădălina este angajata unei companii şi zice că perioadele mai stresante de la job nu o deranjează. Asta pentru că este răsplătită mereu pentru efortul suplimentar şi pentru că se înţelege bine cu colegii de muncă.
„Consider că orice angajator, în primul rând, trebuie să aibă grijă de angajaţii lui. Până la amendă, orice angajator poate să lucreze la aceste aspecte şi să nu se ajungă chiar acolo”, crede Mădălina Beatrice Maftei, asistent manager ADEROM.
Corneliu Bodea este CEO-ul unei mari companii din domeniul energiei. Are peste 1.500 de angajaţi. Spune că i se pare important să se preocupe de bunăstarea angajaţilor. Chiar şi acum, când mulţi dintre angajaţii lui lucrează remote, face întâlniri virtuale frecvente doar pentru recreere.
„Cu siguranţă că poate să pară ameninţătoare pentru angajator, cu atât mai mult cu cât înţeleg că nu depinde exclusiv de relaţia angajator-angajat, cât şi de relaţia între angajaţi. Totuşi, eu o consider o măsură bună. Stresul la locul de muncă este o problemă care ţine foarte mult de cultura organizaţiei şi este, de aceea, în responsabilitatea managementului”, spune Corneliu Bodea. (businessmagazin.ro)