Donald Trump pare să se fi răzgândit. Duminică el a postat o nouă serie de mesaje pe Twitter în care afirmă sus și tare că el a câștigat alegerile din 3 noiembrie și că a fost furat la vot. În plus, se dezlănțuie într-un atac furibund asupra fostului său consilier John Bolton, a cărui carte i-a adus deservicii de imagine.

Noile postări pe Twitter ale președintelui american vin după ce presa a scris căpentru prima oară, el a recunoscut că Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, deși și-a menținut afirmațiile nefondate și lipsite de dovezi conform cărora votul a fost fraudat.

Într-adevăr, Donald Trump a scris duminică dimineața pe Twitter: „A câștigat, pentru că alegerile au fost aranjate. Observatorilor nu le-a fost permis accesul, iar voturile au fost intabulate de o companie de stânga radicală, Dominion, cu o reputație proastă și echipament prost care nu s-ar califica nici măcar pentru Texas (pe care l-am câștigat la diferență mare), media tăcută și falsă și mai multe!”

A fost prima dată când președintele exercițiu a folosit verbul „a câștiga” referindu-se la contracandidatul său, Joe Biden.

Primele semne că ar lua în considerare o recunoaștere a victoriei lui Joe Biden apăruseră, însă, încă de vineri: „Cred că timpul ne va spune ce administraţie vom avea, dar orice se va întâmpla în viitor, cine ştie, vă pot spune că această administraţie nu va impune închiderea”, a declarat Donald Trump, cu un ton, remarca AFP, mult mai puţin categoric decât în mesajele postate pe Twitter în care denunţa „fraudarea” alegerilor.

Însă duminică, locatarul de la Casa Albă a revenit, tot pe Twitter, cu o postare scrisă cu majuscule: „Alegeri aranjate! Noi vom câștiga!”

digi24.ro

Articolul precedentAverile celor mai importanți oameni din Guvern. Nenumărate case, bijuterii de zeci de mii de euro și conturi bancare fără număr
Articolul următorCel mai mare bloc comercial din lume a fost fondat de 15 țări din Asia și Pacific, fără SUA! China își sporește influența economică în regiune