Familia regală a Spaniei se confruntă cu un scandal major după ce au apărut acuzații că regina Letizia l-ar fi înșelat pe regele Felipe cu un fost iubit, care a fost soțul surorii sale, Telma Ortiz.

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a fost „devastat și distrus” de aventura extraconjugală a soției lui, regina Letizia, care l-ar fi înșelat cu fostul ei cumnat. Dezvăluirile au fost făcute de jurnalistul spaniol Jaime Peñafiel, în cartea sa „Tăcerile Letiziei”, care a apărut marți în librării, scrie New York Post.

Jaime del Burgo, sursa principală a cărții și fostul cumnat al Reginei Letizia, a postat pe Twitter o veche fotografie a acesteia ca dovadă că el a fost amantul Letiziei, lucru pe care-l susține și în biografie.

Del Burgo a fost căsătorit cu sora Letiziei, Telma Ortiz. El o cunoscuse pe Letizia în anul 2000 și a început o relație cu ea înainte ca ea să-l cunoască pe rege. Omul de afaceri a dezvăluit că intenționa să o ceară în căsătorie pe Letizia în 2002, dar ea i-a spus că se întâlnește cu un „diplomat” al cărui nume nu i l-a spus. El a  susținut că, cu o seară înainte de nunta ei fastuoasă din 2004, Letizia l-a întâlnit la un restaurant și i-a cerut să „nu o părăsească niciodată”, scrie Digi24.

Aceste dezvăluiri vin într-un moment în care familia regală a Spaniei se confruntă cu mai multe provocări, inclusiv tensiuni politice și probleme legate de imaginea publică.  

Del Burgo a susținut că aventura s-a încheiat în 2011, când Letizia a sunat și i-a spus că nu pot „continua să se mai vadă”.

Letizia a mai fost căsătorită între 1998 și 1999 cu scriitorul Alonso Guerrero Pérez, după o relație de 10 ani.

Ea lucra ca reporter de televiziune când l-a cunoscut pe Felipe, dar a demisionat după ce logodna lor a fost anunțată în 2003. Cuplul regal are două fice: Leonor, de 18 ani, și Sofía, de 17 ani. (sursa)

Articolul precedentTopul celor mai vândute cărți la Bookfest 2024
Articolul următorPrognoza meteo, 3 iunie. Maxime ridicate în toată țara, după-amiază sunt așteptate ploi