A mers știința prea departe? L-am sfindat pe Dumnezeu? Savanții nebuni care lucrează la cea mai importantă distilerie univeristară din Bihor au reușit să creeze o viță de vie hibrid, care face ciorhini de prune.

timesnewroman.ro: Scopul cercetării a fost crearea unui soi de prun care dă de două ori mai multe prune, pentru a creea de două ori mai multă tărie. Rezultatele sunt, însă, peste așteptări.

„Pe actuala recoltă experimentală de viță de prun putem obține de trei ori mai multe prune decât de obicei. Plus că cresc mult mai repede”, explică Szabo Moldovan, spirtier șef în cadrul Stațiunii de Cercetare Pălincolă din Bihor. Acesta a dat de înțeles că vița de prun va fi mult mai utilă decât prunul, că oricine poate s-o crească în jurul casei, să acopere o verandă, o fațadă de clădire dar să și ofere prune din belșug când vine toamna. (sursa)

Articolul precedentMeteorologii se așteapă la noi coduri roșii de caniculă săptămâna viitoare. În multe localități vor fi depășite recordurile de căldură
Articolul următorDoi bebeluși aflați în stare critică, transportaţi de la Oradea şi Timişoara către Bucureşti cu avionul SMURD