Satul Șimon din județul Brașov, situat la doar 6 kilometri de Bran, a devenit un adevărat magnet pentru turiștii străini care caută să descopere frumusețea autentică a României.

Jurnaliștii de la Euronews Italia i-au dedicat un reportaj, fascinați de autenticitatea păstrată de localnici.

Ascuns la poalele Munților Bucegi, acest sat pitoresc oferă o combinație unică de peisaje naturale, tradiții bine păstrate și ospitalitatea caldă a localnicilor.

Vizitat recent de jurnaliștii de la Euronews Italia, satul Șimon a fost descris ca un loc unde „timpul pare să se fi oprit”. Acest sentiment este accentuat de casele vechi de peste o sută de ani, pe care localnicii le-au renovat cu grijă, păstrându-le însă elementele arhitecturale tradiționale.

„Această tradiție specifică oferă oricărui turist o mare intimitate. Odată ce turiștii intră pe poartă, pot simți că au toată intimitatea de care au nevoie, o intimitate romantică și confortabilă. Dacă vor să meargă să bea o cafea în pijama, o pot face în propria curte. Dacă vor să facă plajă, să se plimbe în grădină, să facă un grătar sau să vorbească în hambar, pot face ce vor”, a explicat Luminița Cherebetu, proprietara uneia dintre aceste case, pentru jurnaliștii italieni.

Această combinație de autenticitate și intimitate atrage tot mai mulți turiști dornici să experimenteze viața rurală într-un cadru liniștit și rustic, departe de agitația urbană. Satul Șimon devine astfel o destinație ideală pentru cei care vor să închirieze o casă tradițională și să se bucure de o vacanță plină de liniște și relaxare. (sursa)

Articolul precedentCe se întâmplă cu corpul tău când mănânci doar pui
Articolul următorCare este cel mai bun oraș din România pentru a începe viața de la zero: ”Ai cam toată infrastructura de care ai nevoie, fără prețurile și agitația din Cluj”