62% dintre români nu mai practică deloc activitate fizică, conform ultimelor statistici, citate de Adrian Socaciu, preşedintele Institutului Sportiv Român.

În plus, 7,9 milioane de români se joacă pe o platformă şi doar 2% frecventează în mod activ sălile de sport.

“Vreau să fac o radiografie în cifre a ceea ce înseamnă sport şi gaming în momentul de faţă. Datele ne spun că 62% dintre români nu mai practică deloc activitate fizică şi România se află în top 5 cele mai sedentare ţări din lume în momentul de faţă. Şi avem 2% dintre români care frecventează în mod activ sălile de sport şi 18% care aleg să facă mişcare”, a spus Socaciu, joi, la evenimentul eFAST Gaming şi Sport, organizat de Uniunea Naţională a Barourilor şi Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, în parteneriat cu INS.

Referitor la activitatea de gaming, Socaciu a spus că 7,9 milioane de români se joacă pe o platformă, însă dintre aceştia doar 45% aleg să şi plătească pentru jocurile respective.

“În momentul de faţă România are al treilea cel mai mare procentaj de fumători şi 37% dintre tineri consumă alcool cel puţin o dată pe săptămână.

Dacă ne referim la gaming, avem alte date, vorbim în momentul de faţă de 7,9 milioane de români care se joacă, indiferent că vorbim de smartphone, PC, console sau tablete.

Circa 45% dintre cei care se joacă declară că plătesc, iar 55% preferă să le descarce de pe torente. Din cele 8 milioane de români care se joacă, 52% sunt bărbaţi, 48% sunt femei, 39% dintre jucători sunt adulţi cu studii superioare şi 48% din cei 8 milioane sunt căsătoriţi, ceea ce ne spune că gamingul este practicat nu doar de copii, cât şi de adulţi.

Dacă revenim la sport, România are în momentul de faţă la nivel de medalii, 90 de medalii de aur, 97 de argint şi 129 de bronz la Jocurile Olimpice”, a spus Socaciu, în faţa elevilor de la liceul Tudor Vianu. (spotmedia.ro)

Articolul precedentCum ajung asiaticii in România. Majoritatea au acte false, plătesc mită la aeroport și sunt abandonați. Au comis deja crime!
Articolul următorPrognoza ANM pentru intervalul 19 februarie – 18 martie