timesnewroman.ro: România a luat medalia de aur la Salonul de Inventică de la Geneva cu o revoluție în arta culinară combinată cu cele mai recente descoperiri ale ciberneticii. Invenția, numită ”Micul cu avertizor de combustie” este primul pas pe calea realizării conexiunii om-mașină.
Noul tip de mic prezentat la Geneva țiuie atunci când trebuie întors pe grătar, grație unui țesut neutologic artificial introdus în componența pastei de mici, care comunică prin bluetooth cu un mic aparat auditiv miniaturizat ce se montează în urechea persoanei care se ocupă de grătar. În momentul în care temperatura micului atinge 200 de grade, aparatul țiuie, avertizând bucătarul să-l întoarcă.
Invenția, de o simplicitate care sfidează inclusiv geniul unora ca Newton sau Einstein, i-a lăsat muți de uimire pe toți participanții la Salonul de la Geneva: ”Asta schimbă totul”. Evident, unii au întrebat deja dacă se poate adapta și pentru ouă ochiuri sau cartofi prăjiți, singurele preparate pe care ei sunt în stare să le facă, și asta la limită, cu mare indulgență. (sursa)