Conform raportului Perspectivele Migraţiei în OCDE 2024, publicat joi de organizaţia cu sediul la Paris, anul trecut au sosit în ţările membre ca migranţi 6,5 milioane de persoane, arată agenția dpa, preluată de Agerpres.

Raportul consideră demne de remarcat mai ales creşterea migraţiei temporare de muncă şi numărul record de cereri de azil, care au fost înregistrate în principal în SUA. Cu toate acestea, aproape o treime din migraţie se datorează în continuare reunificării familiale, arată sursa citată.

O creştere a numărului de solicitanţi de azil a fost consemnată şi în Germania, unde anul trecut au fost depuse 329.000 de cereri, cu 51% în plus faţă de 2022. Majoritatea cererilor au provenit de la persoane care doreau să părăsească Siria, Turcia sau Afganistan, iar 62% din totalul solicitărilor au fost acceptate.

Potrivit OCDE, 15,2 milioane de persoane care trăiau în Germania în 2023 erau născute în afara acestei ţări, reprezentând circa 18% din totalul populaţiei.

OCDE are 38 de state membre, printre care statele industrializate din Europa şi America de Nord, precum şi Japonia, Coreea de Sud, Australia şi Noua Zeelandă. (sursa)

Articolul precedentMarcel Ciolacu: Facem pasul final spre majorarea salariului minim, la 4.050 de lei, din 1 ianuarie
Articolul următorAmnistia fiscală se prelungește până la 20 decembrie