Nu există restricții de exprimare în acest caz. Și nici nu ne putem ascunde după deget! De dragul Germaniei, guvernul Orban se face acum complice cu virusul și devine, literalmente, un guvern cu potențial penal! O spune, probabil împins în față, Raed Arafat: ”Nu zice nimeni că au plecat brusc, asta se discută la nivel diplomatic, solicitarea de a da drumul la lucrători a venit pe cale diplomatică. Nimeni nu a crezut că vor chema 2000 de lucrători într-o singură zi.”

E clar? În timp ce sute de mii de români sunt forțați în ȘOMAJ, sărăcie și disperare, ne facem preș și ne punem țara în pericol pentru germani! Despre nevoile și repornirea economiei noastre ne mai spune domnul Orban la iarnă, în campania electorală…

E clar! În timp ce mii de români sunt amendați – unii pe drept alții din te miri ce motive, guvernul PNL facilitează, conform declarațiilor din interior (!) deplasarea a mii de români, peste mai multe județe, în autocare ticsite, pentru a umple apoi avioanele care să îi ducă în Germania – pentru că ni s-a cerut la nivel diplomatic. Desigur, la Înviere nu putem merge!

Unde a dispărut sloganul PNL cu ROMÂNIA ÎN PRIMUL RÂND? Probabil s-a scurs undeva, printre alte zoaie, pe… canalele diplomatice.

CE SPUNE CODUL PENAL?

Zădărnicirea combaterii bolilor –  Articolul 352 din Codul Penal

Art. 352. (1) Nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă fapta a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

(3) Transmiterea, prin orice mijloace, a unei boli infectocontagioase de către o persoană care știe că suferă de această boală se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și
interzicerea exercitării unor drepturi.

(4) Dacă fapta prevăzută în alin. (2) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

(5) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) și alin. (2) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(6) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) și alin. (2) s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(7) Dacă prin fapta prevăzută în alin. (3) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(8) Dacă prin fapta prevăzută în alin. (4) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(9) Tentativa la infracțiunea prevăzută în alin. (3) se pedepsește.

(10) Prin carantină se înțelege restricția activităților și separarea de alte persoane, în spații special amenajate, a persoanelor bolnave sau care sunt suspecte, într-o manieră care să prevină posibila răspândire a infecției sau contaminării.”

Articolul precedentDe la cititori: bolizii ce declarații semnează?
Articolul următorCe avem voie și ce nu avem voie să facem de Paști? 38 de întrebări și răspunsuri!