Jucătorul de fotbal Ciprian Deac, mijlocașul lui CFR Cluj, se declară depășit de prevederile regulamentului și de felul în care acesta este aplicat. Fotbalistul a făcut o serie de comentarii după înfrângerea suferită de echipa sa în fața Rapidului. Ciprian Deac a precizat că nu înțelege cum funcționează sistemul VAR.
Rapid a câștigat meciul de fotbal cu CFR Cluj cu scorul de 2-1, după două lovituri de la 11 metri controversate. În acest context, Ciprian Deac (36 de ani), mijlocașul echipei campioane, a admis că este depășit de noile prevederi ale regulamentului și că erorile VAR îl depășesc.
El a făcut aceste declarații la finalul meciului, după ce fostul fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu a declarat Rapid a primit două penalty-uri nemeritate. Jucătorul de fotbal a evitat să vorbească despre prestația lui Cătălin Popa, însă a precizat că este depășit de subtilitățile regulamentului.
„Cert e că până la acel penalty n-au intrat în careul nostrul. După acel penalty s-a schimbat jocul, au prins încredere și au venit mai sus. Burcă spunea că a fost fault în atac la al doilea penalty. Toată lumea spunea că dacă avem VAR se vor elimina foarte multe erori. Mai sunt și cred că vor mai fi. Eu unul nu înțeleg regulamentul. Se schimbă de la un meci la altul. Eu nu mai înțeleg când mai e fault, când mai e henț”, a spus Ciprian Deac, conform GSP.ro.
Ion Crăciunescu contestă deciziile centralului Popa
Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu a decalrat că nici unul dintre penalty-urile acordate Rapidului nu au fost corecte, în meciul cu CFR Cluj nu au fost corecte În opinia sa, arbitrul central, Cătălin Popa a dictat prima lovitură de la 11 metri, după ce a revăzut faza la monitorul VAR, fără să țină cont că, în aceeași fază, a existat un fault în atac al atacantului Rapidului asupra lui Yuri Matias. Este adevărat că a fost un fault al lui Simone Scuffet asupra lui Kevin Luckassen, însă acesta nu s-ar fi produs dacă arbitrul ar fi sancționat faultul anterior.
„Dacă e să punem așa o fază, înainte există o împingere la Luckassen și Yuri. El se duce direct în adversar, îl împinge, apoi intervine portarul. Sancțiunea se dă pentru prima greșeală. Primul jucător care comite greșeala este cel în vișiniu, care se duce cu brațele în spatele adversarului, apoi portarul se duce în el. Nu e umăr la umăr, umăr la umăr înseamnă cu totul altceva. Umăr la umăr înseamnă că doi jucători sunt în poziții egale”, a spus Ion Crăciunescu.
Conform fostului arbitru, în minutul 68, când Marko Dugandzic a căzut în careu după un duel cu Andrei Burcă, iar centralul Cătălin Popa nu trebuia să acorde 11 metri pentru Rapid.
„N-aș fi dat penalty niciodată pentru așa ceva. Sunt doi jucători într-un duel. Este o mână a adversarului, dar nu mi se par niște lucruri evidente, cum trebuie să fie la penalty. E un contact, unu contra unu, nu dădeam penalty niciodată”, a transmis Ion Crăciunescu, într-o intervenție la Digisport. (sursa)