Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că povara pensiilor speciale ajunge la aproximativ 5 miliarde de ei. Turcan a anunțat că pensiile vor fi recalculate.

„Acest indice de pensie o să aducă predictibilitate. Vă dau exemplul pentru 2019. Atunci deficitul pentru pensii era de 2,9 miliarde. Li se promiteau pensii cu 40% mai mari. Ar fi dus la un buget cu 58 de miliarde mai mult. Asta înseamnă minciună crasă.

Povara pensiilor speciale nu e uriașă: e câteva miliarde, până în 5 miliarde de lei. E o inechitate crasă acolo! Un benficiar de pensie poate avea una de 800 și unul cu pensie specială ajunge la 79.000 de lei. În sistemul public media e de 1500 de lei, iar special la peste 9.000 de lei”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii, la Dig24.

În programul PNRR sunt alocați bani pentru digitalizarea sistemului de pensii, pentru îmbunătățirea caselor de pensii și suplimentarea angajațulor pentru acest proces. Procesul de digitalizare, după cum anunță Raluca Turcan, va fi finalizat în 2023. (sursa)

Articolul precedentMinistrul Ghinea (USR) despre pensii: ‘E timpul să spunem părinţilor noştri că nu putem continua aşa!’ Adică vii?
Articolul următorFără gunoaie, cu camerele publice