După o ediţie ratată din start, Rabla pentru electrocasnice primeşte, în sfârşit, undă verde. Programul guvernamental se lansează vineri, într-o formulă nouă şi cu un buget dublu.

9 tipuri diferite de electrocasnice, printre care televizoare, maşini de spălat sau laptopuri, vor putea fi schimbate cu ajutor de la stat. Valoarea voucherelor este cuprinsă între 200 și 500 de lei.

Condiţiile pentru primirea unui voucher de 500 lei de la stat

Pentru ediţia din acest an statul pune la bătaie 75 milioane de lei, un buget dublu faţă de cel din 2019. Valoarea celor nouă vouchere finanţate de stat este cuprinsă între 200 şi 500 de lei.

Cosmin Burducea, director de magazin: Ne așteptăm la creşteri cu undeva la 30-40 la sută pe fiecare categorie de produse participante la campanie

Programul guvernamental din acest an se va desfăşura în mai multe etape. Prima săptămână va fi dedicată înscrierii în program. După dată de 21 mai, porneşte partea programului pentru maşini de spălat rufe şi vase şi frigidere. O etapă ulterioară este dedicată pentru laptopuri, tablete şi televizoare. Iar în ultima etapă – uscătoare de rufe, aspiratoare şi aparate de aer condiţionat.

Barna Tanczos, ministrul Mediului: Am alocat și bugetul în funcție de importanța fiecărei categorii de produse: 30 milioane pentru prima categorie, 30 de milioane pentru a două categorie

Ce rămâne, pentru ultima categorie. Ministerul mediului a segmentat astfel programul pentru că, la ediția din 2019, majoritatea fondurilor s-au dus spre televizoare. Iar scopul programului este de a stimula, mai ales, schimbarea frigiderelor şi maşinilor de spălat vechi, mari consumatoare de energie electrică. (sursa)

Articolul precedentComisia Europeană vrea ca salariile minime din statele membre să fie armonizate
Articolul următorSpitalele private care au contracte cu CAS, ar putea fi obligate să afişeze la vedere tarifele de spitalizare