Temperaturile vor oscila în următoarele două săptămâni (7 – 20 octombrie), atingând maxime mult peste normalul perioadei, de până la 26-27 de grade în prima săptămână, în Oltenia şi Muntenia.  

De asemenea, în anumite zone din țară vor apărea ploi slabe şi izolate, arată prognoza de specialitate publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Crişana, regimul termic va deveni mai ridicat în comparaţie cu zilele precedente, iar media regională a temperaturilor maxime, în prima zi a săptămânii, va fi de 18 grade, iar în perioada 8 – 10 octombrie sunt prognozate valori medii de 24 – 26 de grade.

După acest interval, tendinţa temperaturii va fi de scădere uşoară, spre o medie a valorilor maxime de 22 de grade, iar din 14 şi până 20 octombrie sunt prognozate valori în jurul a 18 grade.

Evoluţia temperaturilor minime va fi asemănătoare. Astfel, de la o medie a acestora de 7 – 8 grade, se va ajunge la 11 – 14 grade, în perioada 9 – 11 octombrie. Ulterior, sunt estimate valori cuprinse între 6 şi 10 grade.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi ridicată în intervalul 9 – 12 octombrie, precum şi pe 14 octombrie, dar şi spre finalul intervalului de anticipaţie (după data 19 octombrie).

Articolul precedentCTP: Niște întrebări pentru PNL, USR, Mircea Geoană
Articolul următorBruxelles-ul ne cere piața liberă pe energie. Guvernul Ciolacu anunță însă categoric că vrea protecția consumatorilor finali