Comunicat de Presă

În ultimii 2 ani, industria financiară globală a trebuit să se adapteze constant la ritmul rapid al digitalizării forțate determinat de pandemia COVID-19. A trebuit să depășească o mulțime de provocări: o trecere imediată la plăți fără contact, o nevoie severă de soluții de plată a facturilor și o tranziție la open banking, printre multe altele. În primul trimestru al anului 2022, industria globală fintech a crescut cu 27% față de aceeași perioadă a anului 2021.

În acest context, Unchain Fintech Festival a lansat provocarea către profesioniștii din domeniul bancar și fintech ai Regiunii ECE să-și împărtășească opinia asupra principalelor subiecte care domină piața fintech sau care o vor face în viitorul apropiat. „Fintech Under the Spotlight” reunește mai mulți experți care formează un răspuns despre modul în care această piață va continua să se dezvolte.

„Cercetarea noastră a relevat că două dintre cele mai fierbinți subiecte din industria fintech, unde se fac cele mai multe investiții, sunt plățile și finanțele descentralizate, sectoare care au avut o creștere exponențială pe piață”, a declarat Alexandra Pollack, co-fondator și CEO al Unchain Fintech Festival.

Securitatea cibernetică și reglementările sunt extrem de necesare

Viitorul fintech-ului este cu siguranță strălucitor, dar mai este un drum lung până când toate aceste tehnologii, de la DeFi la CBDC la active digitale, vor fi 100% sigure. Potrivit surselor citate în raportul lansat de Unchain Fintech Festival, această industrie are cel mai mare risc în acest sens, breșele majore de securitate fiind în industria bancară. „88% dintre toate ramurile de date sunt cauzate de greșeli neintenționate ale angajaților” este una dintre concluziile raportului.

O condiție necesară, dar nu suficientă pentru dezvoltarea industriei, securitatea cibernetică trebuie să fie împletită cu un peisaj de reglementare solid în care claritatea, transparența și corectitudinea trebuie să fie principiile, potrivit profesioniștilor citați în raportul realizat de Unchain Fintech Festival, primul eveniment fintech și blockchain al Regiunii ECE, care debutează anul acesta pe 13 și 14 iulie la Oradea. 

„Împreună cu Visa și toți experții relevanți din industria financiară și tehnologică, vom modela peisajul afacerilor în plăți, împrumuturi, asigurări, finanțe personale, comerț electronic, servicii bancare și multe altele. Credem cu tărie că unicornii regionali pe care i-am avut până acum tocmai au profitat de marele potențial al ECE și, prin Unchain Fintech Festival, ne propunem să creștem nu doar cunoștințele și crearea de conexiuni ale reprezentanților fintech, ci și să contribuim la promovarea și facilitarea inovației reale și creșterea fintech a regiunii ECE”, a concluzionat Alexandra Pollack.

Pe lângă proiectul de cercetare pentru inovarea bancară în ECE, echipa Unchain Fintech Festival a desfășurat o serie de pre-evenimente pentru a oferi publicului o privire asupra competiției de startup-pitching care va fi inclusă în evenimentul principal de la Oradea. Evenimentul va oferi întregii Europe Centrale și de Est o platformă pentru a prezenta cele mai bune soluții oferite de companii, dintr-una dintre cele mai talentate și cu cea mai rapidă creștere a regiunilor din lume.

Întregul Raport al Pieței ECE poate fi descărcat de pe https://unchainfestival.com/reports/.

Despre Unchain Fintech Festival: Evenimentul emblematic Fintech din Europa Centrală și de Est

Unchain a fost creat pentru a reuni sectoarele publice și private globale pentru a promova subiectul Fintech în Europa Centrală de Est și la nivel global. Unchain sprijină viitorul finanțelor conectând companii și oameni, tendințe și provocări. Cu un festival de două zile în centrul său, fintech-urile și alte instituții financiare alături de părțile interesate mai largi ale ecosistemului se vor întâlni într-un oraș care se află în centrul Europei Centrale și de Est. Reprezentând trecutul bogat al regiunii, festivalul va contribui la prezentarea soluțiilor digitale vibrante pe care regiunea le are de oferit, precum și la aducerea tendințelor globale în regiune.

Articolul precedent1,09% este rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Bihor în luna mai
Articolul următorGreenpeace: De ce nu vede Oradea energia de pe acoperișuri?