Preşedinta Ungariei, Katalin Novàk, o apropiată a lui Viktor Orban, şi-a anunţat demisia în cadrul unei conferințe susținute sâmbătă, 10 februarie.

“Am făcut o greşeală. (…) Astăzi este ultima zi în care mă adresez vouă în calitate de preşedinte”, a declarat Katalin NovàK, într-un discurs difuzat la televiziunea naţională.

Mii de persoane au manifestat vineri la Budapesta pentru a protesta faţă de graţierea acordată în aprilie 2023 de Katalin Novàk, – care a acordat în jur de douăzeci de graţieri, cu ocazia vizitei Papei – unui director adjunct al unei case de copii condamnat la închisoare în 2019 pentru că a acoperit agresiuni sexuale asupra minorilor care ar fi fost comise de superiorul său. (sursa)

Articolul precedentSir George Iacobescu, românul care a schimbat faţa Londrei: “Cu toţii am crescut cu trupul în România, dar cu mintea în lumea occidentală”
Articolul următorN-au mai avut răbdare. Dublă eutanasiere în Olanda: Fostul premier Dries van Agt a murit de mână cu soţia sa, alături de care a trăit 70 de ani