Cu 10 afise electorale in care a pozat in trening si fara sa faca nicio promisiune electorala, bihoreanul Alexandru Degau a pierdut alegerile pentru functia de primar, insa va fi consilier local in Beius, cel mai mare municipiu din Bihor, dupa Oradea, arata adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, Alexandru Degau a strans 248 de voturi in postura de candidat independent pentru functia de primar si 383 de persoane au votat pentru a-l trimite in Consiliul Local, trecand peste minimul de 300, cate erau necesare pentru a-si castiga acest drept. “Multumesc alegatorilor mei! Nu am sa va dezamagesc, jur”, a transmis, luni, proaspatul consilier local.

În timpul campaniei, Degău s-a declarat şomer şi singura lui promisiune a fost că va solicita un audit în Primăria Beiuş pentru a şti ce se întâmplă cu baniii beiuşenilor.

Alexandru Degau este fiul fostului director al Bancii Nationale a Romaniei, sucursala Bihor, si a decis sa candideze la Primaria Beius in primavara, iritat de faptul ca administratia locala refuza sa-i raspunda la solicitarile pe care le-a inaintat pentru a afla modul in care se cheltuie banii publici in conditiile in care firma familiei sale, infiintata cu 28 de ani in urma, e cel mai mare contributor la bugetul Beiusului cu peste 66.000 lei din impozite si peste 100.000 lei din impozitul pe salarii, anual.

Potrivit adevarul.ro, Degau este inginer electromecanic, dar prefera munca fizica. El a lucrat la dezafectarea unor mine in Petrosani, in Ungaria la realizarea investitiei BMW, la lucrari de infrastructura, a fost sofer profesionist pe masini grele, buldozere, excavatoare, camioane, portar la restaurant, muncitor in constructii in strainatate, iar in ultima perioada intr-o firma irlandeza care fabrica mancare de caini si intr-un port in Belgia.

Pe langa acestea, insa. Alexandru Degau e sportiv, detine centura neagra la taewkondo si aikido, iar in 2016 a facut parte din lotul Romaniei la Campionatul European de Taekwando unde, la 47 ani, a obtinut titlul de campion european. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.