După ce polițiștii bucureșteni au spus că nu îl pot amenda pe șeful statului după Congresul PNL, pentru că nu l-a observat niciun ”agent constatator”, cu proprii ochi, nici colegii lor din Sibiu nu îl vor amenda pe Klaus Iohannis, după ce acesta s-a plimbat prin centrul Sibiului, fără mască, relatează Turnul Sfatului.

De această dată, există o altă explicație. În Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu care impunea din 10 octombrie obligativitatea măștii, exista și o derogare. Erau scutite de purtarea măștii persoanele ”care desfășoară activități în spațiile publice deschise, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”, așa cum se precizează în Hotărârea CJSU.

În baza acestui text, atât președintele, cât și soția sa, Carmen, au fost iertați de plata amenzii.

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent în Sibiu, în 10 octombrie, pentru a vizita Biserica Evanghelică din Piața Huet, fiind surprins de jurnaliști fără mască de protecție pe față.

Iohannis a fost iertat de amendă și pentru lipsa măștii la Congresul PNL, organizat la Romexpo, în 25 septembrie. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.