A fost înfiinţată de mai multe luni, dar abia acum este funcţională. Vorbim despre Poliţia Animalelor, o instituţie la care vom putea raporta, de acum înainte, cazurile de abuz împotriva necuvântătoarelor.

Noii poliţişti îi pot sancţiona pe agresori, dar pot face verificări şi la adăposturi. Un astfel de centru, cu 200 de căţei, a fost împânzit, ieri, de agenţi. N-au venit să dea amenzi, însă, ci să hrănească patrupezii.

Înfiinţată prin lege în luna octombrie a anului trecut, Poliţia Animalelor are acum structuri în toate judeţele pentru a acţiona.

Daniel Radu, şeful Poliţiei Animalelor: Poate fi considerat punctul zero, deşi a fost şi anterior punctul 0, când a fost înfiinţată această direcţie. Mai avem însă de lucrat la a ocupa întreaga schemă de personal, dar, în acest moment sunt pregătiţi să intervenim în orice judeţ al ţării.

Poliţia animalelor are în schemă 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari.

Daniel Radu, şeful Poliţiei Animalelor: Cei care intenţionează să comită astfel de fapte ar trebui să ştie că, elementul de noutate este şi dosarul penal care fi întocmit în acest sens, dar şi extragerea animalului din mediul în care el se află în dificultate şi plasarea într-un adăpost.

Direcția pentru Protecția Animalelor este structura de specialitate din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române, a cărei activitate se desfășoară pentru prevenirea și combaterea faptelor îndreptate împotriva animalelor. (sursa)

Articolul precedentPREMIERĂ Un primar desființează Poliția Locală: va face ECONOMII la buget
Articolul următorPeste 2 milioane de elevi se întorc, astăzi, în bănci. În ce condiții se redeschid școlile