Mai multe persoane sunt bănuite că ar fi cerut fonduri publice prezentând date şi documente false. 

“În această dimineață, 24 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, pun în executare 46 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în municipiul București, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, prin intermediul a 23 de societăți comerciale, bănuiții ar fi solicitat fonduri publice printr-un program, prezentând date și documente false.

Prejudiciul cauzat este de 4.086.000 de lei.

Precizăm că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis Poliţia Română. (sursa)

Articolul precedentANM, prognoza meteo pe 4 săptămâni
Articolul următorBMW a lansat maioul cu faruri, ca să dai flashuri și când stai la coadă