Evenimentul va începe la Catedrala Adormirea Maicii Domnului (Biserica cu Lună) și va continua pe platoul din fața Primăriei Municipiului Oradea, după următorul program:

11:00-11:25 – Oficierea slujbei de sfințire a drapelului național, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului (Biserica cu Lună) din Oradea

11:25-11:30 – Deplasarea pe platoul din fața Primăriei Municipiului Oradea și ocuparea locului în dispozitiv

11:30-11:32 – Întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă

11:32-11:45 – Rostirea alocuțiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Drapelului Național

11:45-11:50 – Primirea drapelului național și legarea la catargul de arborare

11:50-11:51 – Binecuvântarea drapelului care urmează să fie înălțat

11:51-11:52 – Sărutarea drapelului național de către oficialitățile prezente la ceremonie, în ordinea de reprezentare protocolară a instituțiilor statului

11:52-11:55 – Intonarea Imnului național al României și înălțarea drapelului național pe catarg

11:55-12:00 – Defilarea detașamentului de onoare și onorul muzicii militare

Pe 26 iunie sărbătorim Ziua Drapelului Național al României, un moment special pentru întreaga națiune română. Culorile sale strălucitoare – albastru, galben și roșu – sunt un simbol al identității noastre și al valorilor pe care le împărtășim și pentru care ne străduim în fiecare zi. Aceste culori reprezintă curajul, pasiunea, generozitatea, speranța și încrederea care ne definesc spiritul ca națiune.

Steagul României are o mare semnificație istorică și este un simbol al democrației și libertății noastre. Ne amintește de sacrificiile eroilor și martirilor noștri care au luptat pentru independența și suveranitatea țării noastre. Steagul nostru ne amintește că suntem o națiune puternică, cu o bogată moștenire culturală și istorică și că avem responsabilitatea de a construi un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.

Îndemnăm toți cetățenii să participe la activitățile organizate în această zi de sărbătoare și să arboreze steagul național în semn de respect și recunoștință. Fie că este o instituție publică, o școală, o afacere sau o reședință privată, ridicarea drapelului este un act de patriotism și de recunoaștere a valorilor noastre comune.

Tricolorul este al tuturor românilor, oriunde s-ar afla aceștia în lume.

La mulți ani drag Tricolor!

Articolul precedentDupă furtuni, vin inundații puternice. Pericol și pe Crișul Negru! (HARTA)
Articolul următorMai mult de 80% din populație nu cumpără nici măcar o carte într-un an!