Ceea ce i se întâmplă acum lui Klaus Iohannis este sfârșitul puterii, așa cum li s-a întâmplat tuturor foștilor președinți.

Ioana Ene Dogioiu: În cazul concret al domniei sale, este sfârșitul norocului celui mai norocos dintre politicienii români, după 10 ani în care acest neverosimil noroc l-a propulsat și l-a ținut la vârful statului în pofida unor mandate lamentabile.


PNL a fost lăsat în offside de un PSD care nu și-a mai asumat pierderile ca în cazul comasării și a listei comune din iunie. Simte din plin balastul electoral și vede cu stupoare că puterea lui Klaus Iohannis nu mai este absolută.

Sentimentul este cu atât mai amar cu cât Klaus Iohannis continuă să se comporte fără pic de respect pentru popor și pentru partid. În timp ce PNL se dă de ceasul morții să-i asigure viitoarea funcție, una electorală, domnia sa se suie în același avion faraonic atât de contestat, atât de discutat și atât de iritant pentru popor. O iritare care nu are cum să nu se răsfrângă și asupra PNL.

Demersul PNL la BEC, chemat să explice noțiunea de independent, este în disperare de cauză cu șanse mici să genereze clarificările sperate.

Faptul că de la ședința care se dorea clarificatoare a lipsit chiar reprezentatul liberalilor în BEC ori este, în aceeași linie, derizoriu, ori s-a dorit un mod de a câștiga timp în care să fie aplicate mijloace de persuasiune suplimentare.

Sfârșitul norocului este ca un bulgăre de zăpadă.

După ce vreme de 10 ani nimeni nu îndrăznea nici măcar să respire în fața ta, iată că în numai câteva luni dl Iohannis a ratat NATO, a ratat UE și e pe cale să rateze și o prăpădită, probabil din punctul de vedere a domniei sale, de dregătorie internă.

Puterea lui Klaus Iohannis se decojește foaie cu foaie ca o ceapă.

Rând pe rând, toți cei care se întreceau în temenele și lingușeli vor începe să crâcnească. În PNL sunt deja voci nervoase din cauza evidentului prejudiciu electoral al PNL.  PSD s-a disociat, cel mai probabil și BEC se va spăla pe mâini, puțin probabil să nu schimbe și CCR direcția.

Vine o zi când puterea se termină și marii oameni politici trăiesc cu gândul la acel moment. Dar dl Iohannis, conform propriei declarații, este doar un politruc. Unul pe care l-a părăsit imensul noroc. (sursa)

Articolul precedentIohannis pleacă în SUA cu avionul privat de lux, în plin scandal legat de candidatura sa la Senat pe listele PNL – BoardingPass
Articolul următorÎn Bihor au fost declarate 9 noi focare de pestă porcină!