Nimic nu pare mai ridicol, în ultima perioadă, decât marota dreptei unite, pe care fel și fel de trompete o flutură în public, provocându-și erecții și visând umed la fotoliul din Cotroceni.

A. Cristorian: Să presupunem, totuși, reducând la absurd, că ar putea exista o coeziune a forțelor de dreapta. Păi care dreaptă?

USR-ul, asumat pe persoană fizică și zâmbet înfiorător de madam Lasconi, e all over the place. Gigi Becali, vorbind în flamandă despre o pictură de Rubens, ar putea părea mai coerent decât ce face USR-ul astăzi. Doctrinar, partidul ăsta nu există. Și-apoi, acest salt de la un progresism asumat, și parțial coerent, la făcut cruci și pupat poala popii pare un joc de adunat resturi de pe la nemulțumiții din celelalte partide, nicidecum un plan de a forma o masă critică, în jurul căreia să construiești o majoritate. Pe de altă parte, nu-i ca și cum cineva își închipuia că USR-ul ar putea fi o vioară întâi, din arcușul căreia să răsune imnul unității dreptei.

Așteptările pentru un astfel de proiect au căzut mai mereu în cârca PNL, însă pe Ciucă nu-l recomandă nici vocea și nici talentul. În partidul Brătienilor, liberalismul a fost înlocuit cu un penelism de cumetrie, iar organizația a fost transformată într-o firmă de produs mandate pentru fel și fel de impostori.

PNL-ul de azi e nimic mai mult decât o săgeată vopsită în galben impostor.

Dreapta unită, care n-a lăsat vreun social-democrat să ajungă la Cotroceni, cu excepția bătrânului Ilici, a fost formată în jurul unui partid liberal pe care societatea civilă și intelectualii l-au putut înghiți și tolera, ceea ce astăzi este imposibil. Pentru Constantinescu, Băsescu și chiar Iohannis, au existat endorsement-uri din partea unor oameni de cultură, profesori, scriitori, medici și actori, în timp ce PNL-ul de astăzi provoacă doar senzație de vomă în rândul elitelor din orice domeniu. Ce om, cu un dram de minte și judecată, poate gira și susține un club de impostori cum este PNL-ul astăzi? Nu-i văd pe Pleșu sau Liiceanu, și pe nimeni normal la cap, să iasă public și să declare că susține o gașcă de plagiatori precum Ciucă, Bode sau Florin Roman. E suficient să te uiți la ăștia trei, la CV-urile lor, la ce-au produs profesional, la cum se exprimă și manifestă în viața publică.

Vopsit în galben impostor, PNL-ul de astăzi nu mai e capabil nici măcar să pozeze în răul cel mai mic, darămite să unească dreapta în jurul său. (catavencii.ro)

Articolul precedentUn fost angajat aduce critici dure la adresa conducerii Aeroportului din Oradea și a lui Bolojan: Probleme ascunse și nemulțumiri înăbușite / Siguranța și confortul pasagerilor, puse în pericol!
Articolul următorTransapuseana, cel mai scump drum judeţean din România, va fi recepţionat luna aceasta. Drumul, care străbate Munţii Trascău, a fost realizat cu fonduri europene (VIDEO)