O veste a căzut azi ca un trăsnet peste Bihor! Bolojan candidează la Senat, din partea PNL Bihor, de pe locul unu pe lista peneliștilor locali.

Deodată, ne-am simțit cu toții orfani, părăsiți, fără cauză și fără călăuză.

Cu greu, tare greu, ne-am ridicat din colbul veștii năpraznice, ne-am scuturat și ne-am amintit: TITANUL a obosit. Noi l-am obosit!

Toate nopțile nedormite din cauza noastră (cu becul lăsat aprins la birou ca să știm că e acolo…), gândind la NOI, la viitor – la noi șantiere ratate, la noi bani dați polonezilor, moldovenilor, bucureștenilor, oricui, numai bihorenilor nu, căci ei plătesc – l-au zdruncinat iremediabil.

Bolojan – domnul Bolojan, vrea la odihnă. În Senat!


Desigur, gurile ne-rele, cele plătite din banii publici pentru lauda lui Bolojan, vor spune că s-a pus pe primul loc, sau se va pune, ca să tragă lista.

Căci PNL Bihor, fără Bolojan, ar fi pustiu. Mai ales electoral. Mai ales fără banii pe care, cu atâta pricepere – și vorbim de milioane de euro – îi orientează/canalizează, către propagandă.

Apoi, cuminte, victorios dar tot obosit – căci va fi tras lista – se va întoarce la treburile județului.

Adică la dat bani polonezilor, moldovenilor, bucureștenilor, oricui, ați ghicit (!), numai bihorenilor nu!

Căci bihorenii plătesc pentru onoarea de a fi conduși de EL.


Gurile rele – cele neplătite din banii bihorenilor ca să-i facă propagandă lui Bolojan (poate simțiți invidia…) își vor aduce ÎNSĂ aminte cum, la finalul unui interviu fluviu și omagial publicat de FormulaAs, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor vorbea și despre viitorul său politic pe care îl vedea astfel:

– Ați fost primar, acum sunteți preșe­din­te de consiliu județean. Ce urmează? Multă lume vă vede pe viitor la Palatul Victoria.

– Eu cred într-o analiză pe care fiecare om trebuie să și-o facă, privitor la capacitatea lui de a onora cum se cuvine o anumită func­ție. E un principiu con­form căruia fiecare avan­sează, până ajunge la un nivel de… in­competență. Eu n-aș vrea să con­firm acest principiu. (…) Șansa să ratezi este foarte mare. (…) Nu mai bine încerci să îți vezi lun­gul nasului? (…)

Eu cred – spunea Ilie GAVRIL Bolojan – că România are destui oameni pregătiți, ca­re pot să facă o treabă bună, trebuie doar ca par­tidele să-i găsească în interior, iar dacă nu îi au, să aibă curajul să îi aducă de afară. (…)”


Cine se gândea atunci că va apărea o Lasconi – o… Șoșoacă în miniatură a neomarxiștilor de pe Dâmbovița – care tocmai asta va face? Va căuta în afară, cu curaj – dincolo de Drulă, dincolo de Ghinea, de Voiculescu ș.a. – și va da de Bolojan!

Dar…, nu a fost să fie. Marele om a spus nu.

La fel cum, spune propaganda, i-ar fi spus nu și eroului de la Sarmalya – gealul Ciucă, care i-ar fi propus un tandem.

Evident – pentru noi, nu pentru Ciucă – Ilie Bolojan nu face tandemuri! El se dă singur pe balansoar! EL l-ar bate chiar și pe Chuck Norris.


Dar să revenim la cuvintele MARELUI OM și să luăm aminte!

”Am fost consilier local – spunea domnul Bolojan – con­­­silier județean, prefect, secretar general al gu­ver­­­nului, primar de reședință de județ și acum pre­ședinte de consiliu județean.

Există o vârstă la care livrezi la maximum posibil. Iar după 55-60 de ani, ar trebui să te duci către Parlament.

Pe funcțiile as­tea executive, ești un cal de bătaie de dimineața pâ­nă seara. Trebuie să ai o stare fizică foarte bună, să reziști la tracasări, la nervi.” (sursa)


Așadar, Bolojan spunea și le spunea tuturor propagandiștilor personali, încă din 2021, ca un vizionar, ca o Baba Vanga a politicii (!), că funcția de prim ministru nu e de nasul lui.

Nu ne-am făcut, însă, iluzii! Propaganda NU s-a oprit. Prea mulți bani…

Dar DACĂ, într-adevăr, Ilie Gavril Bolojan va fi pe locul unu la Senat pe lista PNL Bihor, DACĂ va pleca, într-adevăr, în Parlament, atunci e clar: omul știe ceva ce propaganda, prea bine plătită ca să mai vadă, alege să ignore.

Omul – ne scuzați, OMUL – pur și simplu nu poate mai mult.

Pur și simplu, nu a putut niciodată.

Doar că noi am ales să credem altfel.

Chiar și neplătiți.

Dimpotrivă! Am plătit ca să credem.

Căci atât de șmecheri suntem în Bihor.

Articolul precedentCasa Națională de Asigurări de Sănătate primește cei mai mulți bani la rectificarea bugetară din Sănătate. Unde ajung
Articolul următorCompania Gold Apollo a anunțat că pagerele care au ucis teroriști Hezbollah în Liban și Siria au fost fabricate în Ungaria!