Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan a făcut un apel către Nicolae Ciucă, Mircea Geoană şi Elena Lasconi să găsească o soluţie pentru a „nu fragmenta voturile pentru modernizarea României”.

Bolojan a avut acestă intervenție la o reuniune regională a PNL de la Cluj-Napoca: “Ca român, fac un apel public către trei candidați importanți, domnul președinte Nicolae Ciucă, domnul Mircea Geoană și doamna Elena Lasconi, să găsească o soluție în al unsprezecelea ceas, în aceste zile, să nu fragmentăm voturile pentru modernizarea României. Vă rog să vă gândiţi pentru că cei care nu se gândesc la istorie riscă să repete nişte greşeli. Și 2000 (anul) este destul de aproape şi nu va mai conta cine va fi pe locul trei, patru sau cinci. România merită acest lucru”, a afirmat Ilie Bolojan în discursul său.

Pentru informarea corectă cetățenilor și votanților de “dreapta”, mai puțin informați, dar care pretind că nu-s așa: în acest moment, nu mai este posibilă o retragere a vreunui candidat la prezidențiale și nici vreo alianță apărută pe ultima sută de metri între partide. Asta, conform legii electorale.

Candidaturile au rămas definitive pe 10 octombrie, adică de mai bine de o lună.

Buletinele de vot au fost tipărite și nu se pot retipări. Așa rămân!

În plus, nu există instituția retragerii. Nici dacă decedează vreun candidat nu se mai poate face nimic. Numele său rămâne pe lista de candidați.

Așadar, legal, nu se mai poate face nimic din acest punct de vedere. Nu prea există soluții.

Degeaba apare vreun candidat, chiar doi și anunță că ei se retrag și îi roagă pe alegători să voteze cu Ciucă…


Mai țineți minte cazul primarului PSD, Ion Aliman din 2020? Acesta a câștigat al treilea mandat de primar în Deveselu cu 64% din voturi, în ciuda faptului că a decedat în campania electorală!

Numele său era deja pe buletinele de vot tipărite și nu putea fi înlăturat, au spus oficialii.

Și acesta nici măcar nu e caz unic în România. Conform mass media, oamenii dintr-un sat din estul țării au votat, în 2008, un candidat care a murit chiar în ziua alegerilor. Este vorba despre comuna Voinești, din județul Iași.


Când alegătorul se duce la vot și-l vede pe cel retras pe buletin, ce-o să spună?

Vă bazați pe faptul că “alegătorii de dreapta” sunt mai dotați intelectual decât pesedistii, că ar fi inteligenții națiunii, cum pretind?

Îmi pare rău să vă stric această iluzie, dar au votat de două ori cu Iohannis, deci chiar nu sunt!

Articolul precedentRealizările Guvernului PSD în domeniul infrastructurii rutiere din județul Bihor