Ministerul Sănătăţii promovează campania de vaccinare print-un afiş în care Catedrala din Timişoara apare fără crucile de pe turle. De altfel, nu este prima dată când catedrala, emblema a Timişoarei şi a Banatului, este reprezentată fără cruci.

Afişul postat online de Ministerul Sănătăţii invită timişorenii să se înscrie în etapa a treia de vaccinare. Imediat după publicarea anunţului, reprezentanţii Arhiepiscopiei Timişoarei au reacţionat şi au cerut modificarea afişului mai ales că, susţin ei, ministerul nu avea aprobarea pentru a folosi imaginea cu lăcaşul de cult.

“Arhiepiscopia Timisoarei îşi exprimă surprinderea şi regretul faţă de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătaţii pe pagina sa oficială de Facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timişoara, fără crucile de pe turle.

De altfel, nu este prima dată caând catedrala noastră, emblema a Timişoarei şi a Banatului, este reprezentată fără crucile aşezate pe turle şi nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate”, se arata într-un comunicat de presa transmis de Arhiepiscopia Timişoarei. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.