Elevii din clasele mici ar trebui să poarte mască de protecție la școală, iar această regulă ar trebui introdusă “poate de către cei care pregătesc acest moment”, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

  • Ministrul Nelu Tătaru a subliniat că este aproape imposibil să le ceri elevilor din clasele primare să respecte distanțarea fizică.
  • Tătaru a explicat cum vor fi puse în aplicare că cele trei scenarii pentru desfășurarea cursurilor.

Nelu Tătaru subliniază că este aproape imposibil ca niște copii din clasele primare să respecte distanțarea fizică, prin urmare purtarea măștii de protecție este mai mult decât necesară.

“Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem“, a precizat Tătaru, la Realitatea Plus.

El a adăugat că cele trei scenarii despre care s-a vorbit anterior vor fi aplicate în funcţie de localitate, judeţ şi particularitatea şcolii. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.