Sunt sau nu bani la buget pentru majorarea alocațiilor copiilor de la 1 iulie? Aceasta este întrebarea la care ministrul Muncii, Raluca Turcan, nu a dat un răspuns foarte clar – ea precizând, în schimb, că este o ”chestiune de decizie politică”.

Ministrul a explicat faptul că o eventuală majorare, așa cum prevede legea, ar presupune un efort bugetar de aproximativ 2 miliarde de lei.

”În momentul de față plătim aproximativ 9,7 miliarde de lei pentru alocațiile copiilor, și majorarea de la 1 iulie ar presupune încă un efort bugetar de aproximativ 2 miliarde de lei, deci în total am depăși 1 % din PIB. Un efort bugetar pe care nu știu dacă putem să-l susținem în momentul de față.” – a spus Turcan.

Mai mult, ea a afirmat că, dacă liderii coaliției de guvernare vor decide în acest sens, atunci .. ”2 miliarde de lei probabil că pot fi identificate”.

”Este o chestiune de decizie politică. Dacă se ia decizia să fie majorate, 2 miliarde de lei probabil că pot fi identificate. Însă e important să punem în balanță. În momentul de față, pentru alocații alocăm deja 1 % din PIB.” – a spus ministrul Muncii.

Și atunci, dacă s-ar găsi bani, de ce nu se majorează alocațiile copiilor de la 1 iulie, au întrebat jurnaliștii… (sursa)

Articolul precedentLudovic Orban: Alocațiile NU cresc!
Articolul următorCseke Attila le face în ciudă partenerilor de alianță: În UDMR nu există tensiuni