Nicușor Dan a declarat, vineri, că spitalele din București au tot ceea ce au nevoie pentru a funcționa în ritmul impus, fiind vorba în acest caz doar la dotările unităților medicale. Primarul general e, însă, îngrijorat de lipsa resursei umane, fiind nevoie de medici care să aibă grijă de bolnavii din ATI.

Întrebat dacă spitalele au tot ce le trebuie pentru activitatea din această perioadă a pandemiei de COVID-19, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că răspunsul este nuanțat, pentru că deși sunt dotări, nu mai există resursă umană.

„Răspunsul este nuanțat, da. (…) Din punctul de vedere al dotărilor avem tot ce ne trebuie, suntem la limită cu resursa umană. (…) Paturi de ATI avem și putem să achiziționăm în ritmul în care este nevoie de ele. Nu este o problemă cu asta. În schimb este o problemă cu medicii care să deservească aceste paturi de ATI”, a spus Nicușor Dan, la Digi24.

Nicușor Dan a spus că atunci când spune că nu sunt probleme se referă doar la infrastructură.

„Da. Există de asemenea oameni care sunt trimiși de la București în alte orașe din țară. Aceasta este situația la acest moment. Însă, ce v-am spus eu… v-am spus că în infrastructura spitalicească din București există suficiente paturi și instrumente pentru necesarul de la acest moment. Problema însă este la resursa umană”, a explicat edilul.

Potrivit primarului general, această problemă se poate rezolva prin detașări dispuse de șeful DSU. Autoritatea locală poate doar „să nu pună piedici și să-și dea concursul”, a precizat Nicușor Dan. (sursa)

Articolul precedentTaiwan a ajuns la a 200-a zi fără cazuri locale de coronavirus. Iată cum a reușit
Articolul următorBREAKING Simona Halep, testată pozitiv cu COVID-19 – anunțul tenismenei